Post, molitev in miloščina so trije izrazi ljubezni, h katerim nas Cerkev vabi v postnem času.

K miloščini nas letos glasno kličejo solze bratov in sester, ki so pred nekaj tedni še živeli običajen vsakdan, v trenutku potresa pa … saj ni besed, samo spomnimo se fotografij in posnetkov … »Radi bi živeli,« je prošnja iz trpeče Sirije in Turčije. Zato smo prek projekta RadiBiŽiveli, ki v pastoralni zvezi Slovenj Gradec bdi nad misijoni in trpečimi, za pričevanje prosili slovenskega škofa Martina Kmetca, ki deluje v Izmirju v Turčiji. Pogovoru lahko prisluhnete v podcastu spodaj (snemanje je potekalo po Zoomu, zato prosimo za razumevanje zaradi nekoliko slabše kvalitete zvoka).

Svojo pomoč žrtvam potresa lahko kadarkoli do Velike noči prinesete v našo pisarno ali nakažete na TRR Katoliškega kulturnega društva sv. Uršule.

Podatki za nakazilo:

  • SI56 0245 0026 1950 380,
  • namen ZA ŽRTVE POTRESA,
  • sklic 230003.

Polovico zbranih sredstev bomo s pomočjo škofa Kmetca poslali v Turčijo, drugo polovico pa v Alep v Siriji prek združenja, ki pomaga tamkajšnjim kristjanom: https://www.fcso.fr/.

»Če ne delimo z ubogimi svojega lastnega imetja, pomeni to krasti in jim jemati življenje. Ne zadržujemo svojega imetja, temveč njihovo.« (sv. Janez Zlatousti)

s. Alenka