RadŽivimovanje

Kaj Večina nas ne mara gneče in »galame«. Toda ko je to srečanje prijateljev, njihovih družin, malčkov in mladostnikov, odraslih in starejših in ko se prostor napolni s smehom in veseljem, potem to ne more biti drugega kot Radživimovanje, srečanje vseh, ki radi živimo.

Kdaj nedelja, 24. september 2023

Kje Stari trg

Info Irena Pleterski, irena.pleterski@gmail.com ali pisarna@pastir.si

Prijave na dogodek se ni potrebno prijaviti

RadŽivim Otroci

RadŽivim
za otroke

Kaj Ej, ti :) A, greš z nami? Kam? Ja, v našo Izolo. Dragi osnovnošolci, vabljeni na počitniške dneve v Izolo, ki nas že komaj čaka. Na RadŽivimu te čaka kopanje v morju in igra na soncu, obilo petja, smeha, molitve, druženja in veselje otrok in animatorjev.

Kdaj
Termin 1: 2. 7. – 8. 7. 2023

Termin 2: 9. 7. – 15. 7. 2023
Termin 3: 16. 7. – 22. 7. 2023

Kje Izola

Info Albina Linasi, radzivim@pastir.si

Prijave marec 2023 tukaj

RadŽivim Mladi

RadŽivim za mlade

Kaj Med trtami na zelenih gričih obronkov Pohorja v poznem avgustu odmevajo pogovori mladih. In njihov smeh se razlega iz šotorov. In njihovo petje in molitev se iz okolice ognja dvigata v nebo. RadŽivim za mlade so brezskrbni počitniški dnevi, namenjeni vsem mladim po zaključeni osnovni šoli: srednješolcem, študentom in mladim v poklicih. Skupaj gradimo navdihujoče odnose z drugimi mladimi iskalci in Njim ter se navdušujemo nad lepoto življenja. Zakaj? Ker želimo na polno zaživeti!

Kdaj 23. 8. – 27. 8. 2023

Kje obronki Pohorja

Info Zala Breznik Domej, breznikdomejzala@gmail.com

Prijave maj 2023 na pastir.si

Kaj Družinski RadŽivim je vikend dogodek za družine, ki se imajo rade, in za družine, ki bi se rade imele še bolj rade. Vsako leto nas skozi vikend popeljejo določena tema in aktivnosti, s katerimi zakonca krepita svoj odnos. Med tem časom, namenjenem zakoncema, so otroci v varstvu animatorjev. Družine pa tudi spodbujamo, da skupaj preživijo kvaliteten čas v raziskovanju Prlekije in Prekmurja. Vsako leto vikend s pričevanjem obogati izbrani gost, ki je na nek način tudi strokovno povezan s temo, s katero se srečujemo skozi vikend.

Kdaj
I. termin: 27. – 29. 1. 2023
II. termin: 3. – 5. 2. 2023
III. termin: 10. – 12. 2. 2023

Kje Veržej

Info Vida in Simon Črešnar, druzinskiradzivim@gmail.com

Prijave januar 2023 na pastir.si

Kaj Kaj je lahko lepšega kot izbrati čas za svoje drage, se umakniti iz gneče in hrupa, ob ognju in petju preživeti lepe trenutke v klepetu in molitvi? Okolica sv. Ane nad Pamečami vabi vse družine, ki si želite mini pustolovščine.

Kdaj 6. 8. – 9. 8. 2023

Kje okolica sv. Ane nad Pamečami

Info Milena Pačnik, milena.pacnik1@gmail.com

Prijave v maju 2023 tukaj

Kaj Ko ti je lepo. Ko ti je lepo in si z nekom, ki ga imaš rad. Ko ti je lepo in si z nekom, ki ga imaš rad, in se dogaja na polno. Od smeha do sprehodov, od molitve do zabave, od kopanja do lovljenja sonca. Ti ne preostane kaj drugega, kot da si rečeš: To je zame … To je za nas. Pastirjev RadŽivim.

Kdaj 25. – 28. 5. 2023

Kje Strunjan

Info Mateja Šolar, pisarna@pastir.si

Prijave april 2023, več informacij tukaj

RadŽivim
za seniorje

Kaj Kako čas beži, rečemo. Na nek način je res. Res pa je tudi, da smo v tem času, ki nam je bil podarjen, doživeli že toliko lepega. In gotovo je ena izmed teh stvari tudi doživetje RadŽivima za seniorje. Če si že nekaj časa na svetu, upokojen, ne potuješ (več) toliko, vseeno pa se kdaj želiš poveseliti med dobrimi ljudmi, potem vabljen na naš RadŽivim za seniorje.

Kdaj 12. – 16. 3. 2023

Kje Veržej

Info Teja Palir, teja.palir@gmail.com

Prijave januar 2023 tukaj

RadiBiŽiveli Misijoni

»V sedanjem času bo vaše obilje lajšalo njihovo pomanjkanje, da bo tudi njihovo obilje lajšalo vaše pomanjkanje.« (2 Kor 8,14

Včasih preprosto živimo in se moramo truditi, da imamo življenje tudi radi. Medtem pa na drugem koncu sveta ali mogoče prav blizu tebe nekdo rad živi oziroma BI rad živel, pa mu lakota, revščina, vojna strežejo po življenju. Iz našega materialnega obilja pomagajmo njihovemu pomanjkanju, da bo njihovo obilje veselja do življenja lajšalo naše stiske.

Podali smo se že v Etiopijo in na Tajsko, priskočili na pomoč ob potresu v Petrinji in ubogim v Venezueli, jim podarili svoj čas, prinašali potrebščine, denarne darove in novo upanje. Vsak dar, ki ga namenite za RadiBiŽiveli, vedno osebno predamo v roke misijonarjem.

Ob udeležbi na vsakem dogodku in projektu ste vabljeni, da prispevate 1 € za misijone. Svoje darove lahko kadarkoli oddate v župnijski pisarni v Slovenj Gradcu ali nakažete na TRR: SI56 0245 0026 1950 380 / Namen: RadibiŽiveli / Sklic: 00_2021

Tebi pojem to pesem

RadiBiŽiveli Misijoni

Ker radi slavimo Boga še posebej z glasbo, je s klikom na glasbeni srček dosegljiva pesmarica z akordi, ki je primerna za mobilne naprave in tako vedno pri roki :)

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Spremljajte vsa naša aktualna dogajanja tudi na našem uradnem Facebook, Instagram in Youtube profilu.