RadŽivimovanje

Kaj Večina nas nima rada gneče in “galame”. Toda ko je to srečanje prijatelje njihovih družin, malčkov in mladostnikov, odraslih in starejših in ko se prosto napolni s smehom in veseljem, ko igra pritegne tako otroke kot starše, potem to ne more biti drugega kot Radživimovanje. Vabi nas športno igrišče na travniku pod cerkvijo v Starem trgu.

Kdaj september 2021

Kje Slovenj Gradec (Stari trg)

Info Irena Pleterski, irena.pleterski@gmail.com

Prijave od 1. 9. 2021 na pastir.si

RadŽivim Otroci

RadŽivim
za otroke

Kaj Navihani in iskrivi, nagajivi in veseli, kdaj prestrašeni in tudi hudi … vsi ti in še vsi drugi osnovnošolci vabljeni na počitniške dneve v Izolo, ki nas že komaj čaka, saj jo popolnoma spremenimo. Zaščitni znak so druženje, veselje, kopanje v morju in soncu, skupna pesem in molitev, smeh in veselje otrok in animatorjev.

Kdaj
Termin 1: 4. 7. – 10. 7. 2021

Termin 2: 11. 7. – 17. 7. 2021
Termin 3: 18. 7. – 24. 7. 2021

Kje Izola

Info Albina Linasi, albinalinasi@gmail.com

Prijave od 4. 3. 2021 od 18h na tej povezavi

RadŽivim Mladi

RadŽivim za mlade

Kaj Med trtami na zelenih gričih obronkov Pohorja v poznem avgustu odmevajo pogovori mladih. In njihov smeh se razlega iz šotorov. In njihovo petje in molitev se iz okolice ognja dvigata v nebo. RadŽivim za mlade so brezskrbni počitniški dnevi namenjeni vsem mladim po zaključeni osnovni šoli: srednješolcem, študentom in mladim v poklicih. Skupaj gradimo navdihujoče odnose z drugimi mladimi iskalci in Njim. Se navdušujemo nad lepoto življenja. Zakaj? Ker želimo na polno zaživeti!

Kdaj 22. 8. – 26. 8. 2021

Kje obronki Pohorja

Info Lea Zorman, zorman.lea@gmail.com

Prijave od maja 2021, več informacij sledi

Kaj Za vse tiste, ki ste si ustvarili družino, zdaj pa se vam dogaja, da vam uhaja čas in kdaj tudi veselje. Letos bo srečanje potekalo preko spleta in skupaj z RadŽivim za zakonce in pare.

Kdaj od petka, 30. aprila do nedelje 2. maja 2021

Kje Običajno v Veržeju, letos preko spleta

Kontakt Vida in Simon Črešnar, vcresnar@gmail.com

Prijave od 16. 2. 2021 na pastir.si

Kaj Kaj je lahko lepšega kot izbrati čas za svoje drage, se umakniti iz gneče in hrupa, ob ognju in petju preživeti lepe trenutke v klepetu in molitvi? Okolica sv. Ane nad Pamečami vabi vse družine, ki si želite mini pustolovščine.

Kdaj 8. 8. – 11. 8. 2021

Kje okolica sv. Ane nad Pamečami

Kontakt Milena Pačnik, milena.pacnik1@gmail.com

Prijave od 1. 5. 2021 na pastir.si

Kaj Morda bo to za vaju prvi RadŽivim. Vajini otroci so odrasli in šli po svoje, ali pa jih nimata. Pred vama so dnevi odmika in skupnosti, tišine in smeha, sprehodov in klepetov… Morda pa potrebujeta ravno to. Oddih z Bogom. Letos preko spleta skupaj z RadŽivim za družine.

Kdaj od petka, 30. aprila do nedelje 2. maja 2021

Kontakt Urška Glasenečnik, urska.glas@gmail.com

Prijave od 16. 2. 2021 na pastir.si

Kaj Morda si bil že marsikje na svetu, doživel vse mogoče in nemogoče dogodi­vščine. Pred tabo pa je preprost RadŽivim. Vabi in izziva te iz vsakodnevne rutine in naglice. Ponuja ti prijetno družbo, pesem in molitev, sprehode in gotovo veselja polne dni.

Kdaj 28. – 31. 5. 2021

Kje Strunjan

Kontakt pisarna Pastoralne zveze SG, pisarna@pastir.si

Prijave od 21. 3. 2021 na pastir.si

RadŽivim
za seniorje

Kaj Kako čas beži, rečemo. Na nek način je res. Res pa je tudi, da smo v tem času, ki nam je bil podarjen, doživeli že toliko lepega. In gotovo je ena izmed teh stvari tudi doživetje RadŽivima za seniorje. Če si že nekaj časa na svetu, upokojen, ne potuješ več toliko, vseeno pa se kdaj želiš poveseliti med dobrimi ljudmi, potem vabljen na Krk v zavetje samostana karmeličanov.

Kdaj jeseni 2021

Kje Krk

Kontakt Teja Palir, 040 205 844 teja.palir@gmail.com

Prijave v župnijski pisarni Slovenj Gradec

RadiBiŽiveli Misijoni

Marsikomu se je že orosilo oko ob pogledu na prizor iz Afrike ali Azije. Smilijo se nam lačni in prestrašeni. In res je hudo. Še bolj hudo pa je ob vsem tem ostati ravnodušen in nič storiti. Podali smo se že v Etiopijo in na Tajsko, priskočili na pomoč ubogim v Venezueli, jim podarili svoj čas, prinašali potrebščine, denarne darove in novo upanje.

Vsak dar, ki ga namenite za RadiBiŽiveli, vedno osebno predamo v roke misijonarjem.

Svoj dar lahko kadarkoli oddate v pisarni župnije Slovenj Gradec.

Tebi pojem to pesem

RadiBiŽiveli Misijoni

Ker radi slavimo Boga še posebej z glasbo, je s klikom na glasbeni srček dosegljiva pesmarica z akordi, ki je primerna za mobilne naprave in tako vedno pri roki :)

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Spremljajte vsa naša aktualna dogajanja tudi na našem uradnem Facebook, Instagram in Youtube profilu.