RadŽivim za družine – Veržej

Dragi starši, drage družine!

Se vam kdaj “zgodi” katero izmed spodnjih vprašanj:

  • Kako bi mu/ji (sinu ali hčerki) to povedal drugače, bolje?
  • Zakaj me moj otrok ne posluša?
  • Moj otrok odrašča in ne morem mu več reči samo “ZATO”!
  • Sem rekel svojemu otroku to, česar mu nikakor ne bi smel reči?
  • Si moj otrok zasluži kazen? Kakšno? Kako?
  • Sem v vzgoji prestrog? Popustljiv?
  • Vzgajam v odgovornega mladostnika ali …?
  • Zdi se mi, da me moj otrok ne spoštuje.
  • Mladostnica mi je očitala, da je sploh ne poslušam.
  • Kako naj vem, ali je moj otrok razvajen?

Ufff, koliko dilem – in hkrati, koliko priložnosti! To je vsakodnevni poligon vsakega starša. Poln padcev in vzponov, vseeno pa temelji na daru življenja in ljubezni, čeprav velikokrat ni videti tako.

Samo da vas spomnimo: podarjeno vam je bilo življenje in resnica je, da ljubite svojega otroka. In to je pot, po kateri bomo stopali ter z nje opazovali prostranost, ki jo ponuja Življenje.

Zato dobrodošli na Družinskem RadŽivimu 2023, ki bo potekal v treh terminih (27.–29. januarja, 3.–5. februarja in 10.–12. februarja 2023) v Penzionu Mavrica v Veržeju. V petek se zberemo med 17h in 17.30, ob 18h začnemo s skupnim programom. Vikend zaključimo v nedeljo s kosilom.

Prispevek za bivanje ter prehrano poravnate v penzionu in znaša 80 € + turistična taksa za odraslo osebo; stroške prehrane in bivanja otrok poravna Katoliško kulturno društvo sv. Uršule ob pomoči vaših darov.

Priporočen prostovoljni dar za organizacijo Družinskega RadŽivima je 100 € oz. po vaših zmožnostih. Prizadevamo si, da delež od vseh naših projektov namenimo projektu RadiBiŽiveli. Organizatorji se honorarju v celoti odpovedujemo. Podatke za nakazilo boste prejeli ob prijavi. S plačilom prostovoljnega prispevka je vaša prijava na Družinski RadŽivim potrjena.

Prijava na Družinski RadŽivim 2023 je samo nekaj klikov stran … dobrodošli!

Veselimo se, da se srečamo v Veržeju!
Ekipa Družinskega RadŽivima

“Na RadŽivim smo prišli, da bi en vikend kot družina preživeli skupaj. Imamo se zelo lepo, ker je družina na prvem mestu in ne rabimo misliti nič drugega kot drug na drugega.”

Ešli z družino

Pridruži se nam

RadŽivim pod šotori

Dobrodošli, dobrodošli, dobrodošli!

Še vedno odzvanja božja beseda na vrhu Pohorja, v očeh se slika približajoča se nevihta z Uršlje gore, v srcu odmevata otroški smeh in jok, sliši se žvrgolenje tolikih ptic, brenčanje čebel, v zraku razburljivost ob postavljanju šotorov in ta neomejena preprostost RadŽivima pod šotori. Se mi zdi, da bi z naštevanjem lahko nadaljevali v nedogled.

Prisrčno vabljeni na tretji RadŽivim pod šotori. Šotore bomo postavili od 6. do 9. avgusta okrog sv. Ane nad Pamečami. Prispevek je od 80 € do 120 € na družino (presodite glede na vaše zmožnosti). Prijave zbiramo do zapolnitve mest; po principu: kdor prvi pride, prvi melje. Sprejeli bomo lahko 10 družin.

Pa še, malo za lušte, utrinek iz lanskega leta:

“Že ko smo se po nedeljski sveti maši v Starem trgu zbrali skupaj, so se naše skrbi v dobri volji in smehu razblinile. Tako so se zgodili štirje dnevi, polni dogodivščin, družinskega veselja, otroške igre, pa tudi razmišljanj ter poglabljanja v skrivnosti Svetega pisma. Posebej ostaja povezanost družine v skupnem šotoru in povezanost z ostalimi družinami, ki so se udeležile te skupne dogodivščine.”

“Skupne svete maše tako na prostem kot v cerkvi so bile polne pesmi, smeha ob sodelovanju družin in seveda spodbudnih in izzivalnih misli župnika Simona.”

“Posebej doživeti so bili večeri ob ognju, ko smo se pod čudovitim zvezdnim nebom s pesmijo in molitvijo počasi umirili. V vseh nas ostaja velika hvaležnost, da smo lahko bili del tega živega občestva, ko smo res začutili, da smo vsi skupaj kot ena velika ljubeča družina.”

Se vas veselimo!
Milena in Franc z ekipo

Pridruži se nam

Želite biti obveščeni o dogodkih in objavah Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec?

Prijavite se in novosti boste prejeli v svoj e-nabiralnik.