Pastirjev RadŽivim

Pastirjev RadŽivim je sproščeno druženje vseh generacij, kjer so leta le nepomembna številka. Kjer se ob pomladnem soncu in morju zberemo vsi, ki radi živimo. Ko ti je lepo in ko si z nekom, ki ga imaš rad.

Najbolj zagnani se zjutraj podajo na jutranji tek, drugi na svežem morskem zraku in sončku popijemo svojo prvo kavico. Ko na hodniku kmalu zaslišiš nagajiv in iskren smeh ter ko se cel dan dogaja na polno. Od smeha do sprehodov, od molitve do zabave, od pesmi do novih pustolovščin – za vsakega po njegovem okusu.

Zadnji vikend v maju bo kot nalašč za to, da nekoliko zaustaviš divjanje svojega vsakdana ter si privoščiš aktiven in poln podaljšan vikend na morju. Na Pastirjevem RadŽivimu se bomo letos ob pomladnem soncu in morju zbrali vsi, ki radi živimo. To je preprosto čas, ko ti je lepo in si z nekom, ki ga imaš rad. Čaka te sproščeno druženje vseh generacij, kjer so leta le nepomembna številka.

Kdaj? Od četrtka 25. 5., popoldne, do nedelje, 28. 5. 2023

Kje? Pastoralni dom Stellamaris, Strunjan 141, 6320 Portorož

Prispevek za bivanje in prehrano: Prispevek za 3 nočitve ter polni penzion poravnate neposredno v nastanitvi v Strunjanu. S posebno znižano ceno znaša 55 € na odraslo osebo na dan (dvoposteljna soba) oziroma oziroma 165 € za celoten čas bivanja (dvoposteljna soba), za enoposteljno sobo je doplačilo 20 €. Dodatno se poravna še strošek turistične takse.

Prispevek za organizacijo Pastirjevega RadŽivima: Z njim bomo pokrili nastale materialne stroške, vsebino osnovnega programa ter stroške bivanja ekipe, poleg tega bomo 5 % zbranih prispevkov namenili projektu RadiBiŽiveli (misijoni). Organizatorji se honorarju v celoti odpovedujemo. Višina prispevka znaša 49 € + 1 € za misijone, na odraslo osebo. Podatke za nakazilo boste prejeli po oddani prijavi. S plačilom prispevka za organizacijo bo vaša prijava na Pastirjev RadŽivim dokončno potrjena.

Preveri tudi spodnji video :)

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Splošni pogoji.
I Accept

Pridruži se nam

RadŽivim za seniorje

Dragi prijatelji, malo nazaj smo (spet) doživeli veličino Boga. Kaj bi še moral Bog storiti, da bi se nam bolj približal? On, ki ga nebes nebesa ne morejo zaobseči, ki mu je zemlja za podnožje njegovih nog… On je ob dopolnitvi časov postal človek in nam postal v vsem podoben, razen v grehu.

Vse to ste že slišali, večkrat. Božja beseda nas pogosto poučuje o tej resnici. Ne pove pa nam vsega, ker želi, da beremo tudi knjigo lastnega življenja. Vsak dan lahko odkrivamo, kako je Bog dober in kako hudo je biti brez Boga. Vsak dan lahko delimo ljubezen ali tarnamo, kako je človeštvo pokvarjeno. Kaj bomo?

Povabimo vas na pot. Na pot sta šla Jožef in Marija. Na pot so se podali pastirji. Na dolgo pot iskanja so šli trije modri, na pot so šli učenci z Jezusom, na pot sta šla učenca, ki sta odhajala v Emavs in na poti bomo mi, saj nas čaka ponovni RadŽivim za seniorje.

Vabimo vas, da se nam pridružite od 12. – 16. marca 2023. Naše druženje se začne v nedeljo, 12. marca s sv. Mašo ob 10h v Slovenj Gradcu. Po skupnem obedu se podamo na pot do Veržeja. Vračamo se v četrtek, 16. marca v popoldanskih urah. Prijavite se lahko spodaj ali pa prijavnico natisnete in jo prinesete v pisarno župnišča.

Na koncu pa še enkrat. Blagoslova ob Božični skrivnosti in naj nam čim bolj uspe skupaj s tremi modrimi svetu razodeti, kako je Bog dober.

Vse dobro! Ekipa RadŽivima
Teja, Alenka, Andreja, Gregor in Simon

RadŽivim Odrasli

Želite biti obveščeni o dogodkih in objavah Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec?

Prijavite se in novosti boste prejeli v svoj e-nabiralnik.