Alfa srečanja

Alfa prihaja zaradi posameznikove potrebe po več. Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, koliko bo spet okuženih, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, čez nekaj dni zagotovo že pozabljena.

Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari. Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati. Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? Toda redko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja Alfa.

Gre za prostor, kjer si lahko zastavimo vsa velika življenjska vprašanja in razmišljamo o njih na glas – v varnem in odprtem okolju. Je vrsta sproščenih srečanj, na katerih lahko vsak deli svoje misli, mnenja in vprašanja. Brez strahu, da bi ga kdo obsojal.

 

Če se pridružiš Alfa srečanjem, boš opazil nekaj zanimivih stvari. Prva je hrana! Ob hrani se vsi lažje sprostimo in spoznamo med seboj. Letos bodo srečanja potekala preko Zooma, zato si boš moral hrano pripraviti kar sam. Naslednja je Alfa govor, ki spodbuja k razmisleku in pogovoru. Prav pogovor je ključni del Alfe. Tu je čas za odprto debato in iskrena vprašanja. Kar je v skupini zelo različnih ljudi z zelo različnimi zgodbami resnično zanimivo. Alfa je za vsakogar, ne glede na ozadje in prepričanje.

Udeleženci po srečanjih Alfa izpostavljajo dobro organizacijo, zanimive teme, sprejetost, prijetno počutje, spremembe, nova spoznanja, poglabljanje vere, skupnost, druženje, povezanost, prijateljstvo in notranji mir. To, kar si vsi želimo, ne? Eden od udeležencev je celo rekel, da je Alfa nekaj, kar mora vsak kristjan enkrat dati skozi! Mislim, da se torej splača iti pogledat …

Po krstni izvedbi Alfe za odrasle leta 2019 (nato še januarja 2020), smo jeseni 2019 kot prvi v Sloveniji izvedli Alfo za mlade, druga sezona srečanj eAlfe je že tudi za nami. V januarju 2021 smo pričeli z izvajanje eAlfe za odrasle. Se priporočamo v molitev!

Kako so udeleženci opisali Alfo?

Ljubezen, Bog nas ljubi, sprejetost, nekaj novega, iskreno prijateljstvo, ljubezen, skupina, povezanost, prijateljstvo, prijetno druženje z ljudmi, ki se imamo radi med seboj, pogovori, deljenje izkušenj, pogum, dobra volja, veselje, korajža za naprej, zaupanje, govoriti o stvareh, o katerih ne govorimo ravno pogosto, poglobitev vere, prijetno vzdušje, zaupanje, nova prijateljstva, novo občestvo, skupnost, veselje, sproščenost razum, potencial, nova jaz, duh življenja, povezanost z Jezusom, druženje, občestvo, odprti pogovori, odprti pogovori, ljubezen do Jezusa, nepopisno lepo – treba je doživet, duhovno rastemo, novo življenje, sprejemanje vsakega, ful zanimiva skupnost, nazaj h koreninam, druženje, Božji utrip, druženje, dobra izkušnja, prijatelji, nova družba, veselje, graditev, potrditev, vse je drugače, vse je višje, globina, brez besed, vse delam novo, drugače in fajn je, da je drugače, vedrina, skupnost, prijetnost, domačnost, razmišljanje, presenečenje, druženje, skupnost, veselje, vse delam novo, Jezus, zagnanost, občestvo, druženje, postavljajo se vprašanja, ki si jih drugače ne postavljaš, lepa povezanost, povezanost, lepo, druženje in spoznavanje Božje besede, čudovito, srčnost, pogrešala jo bom, skupnost, druženje, navdihujoče in sproščeno.

Misli o Alfi

Alfa: Občuti razliko.

Korona je sprememba, Alfa te spremeni.

Ste pripravljeni na spremembo?

Opozarjamo vas, Alfa je lahko še več kot to.

Lahko bi rekla, da zame obstaja življenje pred in po Alfi. Slednje je lepše, bogatejše, pomirjajoče in dokazano … Traja.

Ko ti običajen pogovor ni dovolj in imaš vprašanja, na katera ne dobiš odgovora, iščeš … Ali še bolje … Nekaj ali Nekdo najde tebe.

Kaj pa, če je vse, kar govorijo o Alfi, res?

Stranski učinki so močni, trajajo in želiš jih še več.