Že od 4. januarja letos se vsako sredo dogajajo eAlfa srečanja. V manjših skupinah se s krščanske perspektive pogovarjamo o bistvenih življenjskih vprašanjih. Letos se ta srečanja dogajajo preko Zooma, srečuje pa se nas več kot 140 iz vseh koncev Slovenije. Nekje na sredini srečanj se zgodi vrhunec – Alfa dan. Le-ta se je odvijal to soboto. Kako so dan doživeli udeleženci, lahko preberete v nadaljevanju.

Bog postaja bolj resničen

Najprej se zdi nemogoče, da bi lahko bilo srečanje preko ekrana enakovredno srečanju v živo, a na koncu se izkaže, da Sv. Duh ne pozna ovir, da deluje tako ali drugače. Prihaja in vstopa v naša življenja, le dovoliti si moramo, da ga pokličemo v naš vsakdan in da mu odpremo svoje srce. Moja prva misel je, da se takšnega dogodka ne da opisati … Ko še malo razmišljam, pa se zavem, da je to Ljubezen. Po čem hrepenim v življenju, kaj me osrečuje, kaj me dela živo? Ljubezen, ki prinaša v moje srce mir, veselje, srečo. Če imam to, imam vse. In moje srce je bilo napolnjeno z Božjo ljubeznijo na čudovit način.

In sama molitev? Molitev mi daje občutek varnosti, zaupanja, hvaležnosti … Počutim se objeto. Da pa lahko molim za nekoga drugega, da odprem srce in se prepustim mislim in besedam, ki tečejo preko mene od Boga do posameznika, pa je blagoslov zame. To doživetje me spreminja, Bog postaja še bolj resničen, in sicer na čisto drugačen način. Čutim neizmerno hvaležnost in veselje, da me Gospod kliče in pelje po tej poti.

Judita, udeleženka eAlfe

Sveti Duh razsvetljuje

Hvaležen sem vsem, ki so mi omogočili, da sem lahko bil eden od udeležencev letošnje Alfe. Spoznal sem, da sem že kakor zarjavel stroj, ki ga je treba malo podmazati. Bilo je temeljito, zlasti danes te tri ure. Kot je dejal g. Simon, naj kristjani ne bi bili »dolgočasni«, ki bi se nam zehalo pri maši, zunaj pa, kot da nikogar ne poznamo. Treba se je opogumiti in narediti malo več. Na srečanjih sem spoznal, kako znajo nekateri vero posredovati drugim s pomočjo Sv. Duha.

Molitev na koncu je bila nekaj čudovitega, kar še nikoli prej nisem doživel. Kljub temu, da sem imel oči zaprte, je bilo vse svetlo. Sveti Duh, posveti nas s svojo Božjo milostjo!

Ivan, udeleženec eAlfe

Slavljenje in molitev sta me postavila v čisto drugo cono

Tale Alfa dan pa je bil … nenavaden. :) Moram priznati, da sta me v prvem delu dneva bolj kot tema – Sveti Duh – nagovarjala narava in doživetje fantov in deklet, ki smo jih spremljali na posnetkih. Kljub »odprtim mejam« smo še vedno sredi omejitev in ob gledanju »hribolazenja« me je prav zagrabilo, da bi se spravila ven, iz cone udobja. :) Potem pa sta se zgodila slavljenje in molitev, ki sta me postavila čisto v neko drugo cono. Doživetja niti ne znam opisati. Bilo je nenavadno in prijetno hkrati. Zgleda, da Svetega Duha oddaljenost ne ustavi in da deluje veliko, veliko bolje kot moj Wi-Fi. HVALA vsem.

Nives, udeleženka eAlfe

Deležna sem bila posebne milosti

Pridi, Sveti Duh … Te besede ves dan polnijo moje srce. Danes sem bila deležna posebne milosti, ko se me je Sv. Duh dotaknil na poseben način. Še posebej, ko sem bila povabljena, naj povem namen svoje molitve. Ko sta dve prekrasni osebi, napolnjeni s Svetim Duhom, molili nad mano. Preplavil me je poseben mir in toplota pri srcu. Hvala ti, Sv. Duh, da me spremljaš, vodiš in mi daješ notranji mir. Hvala vam za eAlfo in Bogu hvala za vas vse, da nas imate radi, nas spremljate in preprosto ste.

Anita, udeleženka eAlfe

Ko se te dotakne Sveti Duh

Ja, eAlfa dan!

Mislila sem, da bo letos lažje, molitveno (to naj bi bilo lažje?). Zato sem se odločila za molitveno podporo na Alfi. Nekaj tudi zaradi tehnike (največ). No, saj tudi lani ni bilo težko! Sem mislila, da bom bolj »počivala«, molila doma z možem, sama … Mislila sem, da se preko Zooma pač ne da čutiti delovanja Sv. Duha!

Motila sem se. V vsem.

Molitvena podpora pomeni pripraviti se na molitev, sodelovati, podeliti, se srečevati na Zoomu, skupaj moliti, spoznati nove ljudi, nove prijatelje, nove brate in sestre v Kristusu … in se povezovati, se začutiti, še več, začutiti gostitelje, začutiti udeležence … preko molitvene podpore. Biti tam zanje in zase in za Njega. Predati se vodstvu Sv. Duha, se mu izročiti. On dela in me samo uporabi, če ga ne zaviram!

Že ves teden smo se pripravljali na to soboto. Voditelji najbrž že več tednov. Najprej smo bili deležni »vaje« v molitvi nad posamezniki iz skupnosti Emanuel. Dotaknilo se me je. Tisti znani, neopisljiv občutek, ko se te dotakne Sv. Duh in ti spregovori preko Besede. Obletavajo te občutki vročice, mravljinci, veselje, ganjenost, zanos, zavedanje, da je tu – zdaj, zate …

Naslednja »vaja« je bila, ko smo mi dajali naprej in molili nad brati in sestrami. Globoko se me je dotaknilo. Kar same po sebi so se rodile molitve, hrepenenje, ljubezen do bližnjega in njegovih potreb po Bogu, po Njegovi pomoči, po tem, da Ga začutiš. Odpirala sem Sv. Pismo. Kar se je meni zdelo nično, je drugemu povedalo veliko. Nisem izbirala izbirčno, le s srcem in zavestjo, da izbira Duh, ki veje, koder hoče. Ko moliš nad drugim, se molitev vrača nate. Začutiš milost, začutiš dotik Njega nad drugim in nad seboj. Vse je povezano, vsi smo povezani. Molitev kipi k Bogu po Sv. Duhu …

Sobota. Težko pričakovani dan. Ni me bilo strah. Saj vem, da strah ni od Boga. Prijetno vznemirjena sem začela dan. Še enkrat sem vse dogajanje in sebe izročila v varstvo Sv. Duha. In se je začelo … in zdaj pišem še polna vtisov …

V skupini smo si podelili občutke, vtise, izkustvo tistih mogočnih dotikov, ki jih daje samo Bog. Iskreno. Prav čutila sem, kako smo povezani, kako nas je povezal med seboj, kako si lahko povemo stvari iz srca, iz globine svoje duše … Potem so nas povezali naključno v podsobe. Bili smo trije naključni molivci skupaj in smo se takoj ujeli. Tudi udeleženci, nad katerimi smo molili, so bili naključni. Sama od sebe je privrela molitev po namenih. Molila sem z darom jezika, kot mi je dal Duh izgovarjati. Odpirala sem Sv. Pismo … Ob tem sem čutila iskreno hvaležnost Bogu, da me je poklical v to dogajanje in povezal z vsemi. Bila sem vzhičena, vesela, odprta … še sama ne vem, od kod je vse to vrelo, ta ljubezen do Boga, do Jezusa, Sv. Duha, do vsakega posebej … in neskončni mir v meni! Pravzaprav pa, ja, vem, od kod! Hvala ti, Gospod, hvala ti, Ljubezen, hvala, Sv. Duh! Zanj ni ovir. On veje, koder hoče in kakor hoče, in daje sadove! Tudi po Zoomu!

Veronika, udeleženka eAlfe

Albina Linasi