Luč miru iz Betlehema: Vstani in sveti!

Tudi letos je Luč miru iz Betlehema našla pot do nas. Ob vseh grozotah, ki se dogajajo po svetu, je sedaj še toliko pomembneje, da prižgemo mir v srcih vseh. Poslanica nas vabi, da se zbudimo in z dobrim pripomoremo k boljšemu svetu. Začnimo z majhnim in bodimo pobudniki, da iz tega nastane nekaj večjega. Vsako dobro delo, vsaka podelitev miru, vsak plamenček Luči šteje. Vstani in sveti!

Kako do plamena?

Sprejem plamena, ki bo pripotoval iz votline Jezusovega rojstva, bo v naši pastoralni zvezi v nedeljo, 18. decembra 2022, pri vseh svetih mašah. Lahko ga boste prejeli na dva načina:

a) Skavti bomo plamen na 4. adventno nedeljo delili po svetih mašah v vseh župnijah. Lahko prinesete svojo svečo, lahko pa jo dobite pri nas.

b) Plamen bo po sprejemu do božiča gorel v cerkvi v Slovenj Gradcu, kamor boste lahko prišli ponj s svojo svečo.

Dobrodelna nota

Pri prinašanju plamena je zelo pomembna tudi dobrodelnost. Letos bomo del sredstev namenili Skladu sv. Lucije za pomoč preizkušanim skavtom, večja deleža pa bosta odpotovala v misijone v Liberiji in k slovenskim družinam v stiski.

Darujete lahko na več načinov:

a) Pošljete SMS sporočilo (glej sliko).

b) Dar oddate ob prejemu plamena LMB na župniji.

c) Kuverto z napisom »ZA LMB« oddate v poštno režo slovenjgraškega župnišča ali dar oddate med uradnimi urami.

Bog vam povrni!

Naša akcija je majhen plamenček, ki računa na vas, da ga razširite. Prinašamo jo v pričakovanju božiča, ko med nas prihaja Jezus. Poskrbimo, da bodo v tem času naši prostori in odnosi še posebej svetli – širimo mir, lepe besede in toplino!

Skavti stega Koroška 1