Luč miru iz Betlehema: Človek, ne jezi se!

Tudi letos je Luč miru iz Betlehema našla pot do nas. V teh napetih okoliščinah še toliko bolj potrebujemo plamenček, ki bo ogrel naša srca in nas povezal med seboj. Letošnja poslanica nas vabi, da se ne jezimo. Da se veriga širjenja slabe volje pri nas konča. Razsvetlimo letos prostore z lepimi besedami. Vsaka lučka, vsak plamenček šteje. Človek, ne jezi se!

Kako do plamena?

Sprejem plamena, ki bo pripotoval iz votline Jezusovega rojstva, bo v naši pastoralni zvezi v nedeljo, 19. decembra 2021, pri vseh svetih mašah. Luč miru boste letos lahko prejeli na dva načina:

a) Skavti bomo plamen na 4. adventno nedeljo delili po svetih mašah v vseh župnijah. Lahko prinesete svojo svečo, lahko pa jo dobite pri nas. Župljane iz Slovenj Gradca vljudno naprošamo, da prinesete svoje sveče, če se le da – dobava je namreč ovirana in nismo prejeli toliko sveč, kot smo jih naročili. Toda saj vemo: pomemben je plamen, ne sveča. :)

b) Plamen bo po sprejemu do božiča gorel v cerkvi v Slovenj Gradcu, kamor boste lahko prišli ponj s svojo svečo. Prosimo vas, da upoštevate vsa navodila NIJZ.

Dobrodelna nota

Pri prinašanju plamena je zelo pomembna tudi dobrodelnost. S pomočjo zbranih sredstev bomo letos podprli dva projekta. Eden izmed teh je skavtska hiša, ki jo skavtinje in skavti gradimo, da rešimo prostorsko stisko in tako omogočimo nemoteno delovanje Združenja. Del sredstev pa bomo namenili tudi Centru za pomoč pri prekomerni rabi interneta – Logout, ki zdravi otroke, zasvojene s tehnologijo.

Darujete lahko na več načinov:

a) Pošljete SMS sporočilo (glej sliko).

b) Dar oddate ob prejemu plamena LMB na župniji.

c) Kuverto z napisom »ZA LMB« oddate v poštno režo slovenjgraškega župnišča ali dar oddate med uradnimi urami.

Bog vam povrni!

Naša akcija je majhen plamenček, ki računa na vas, da ga razširite. Prinašamo jo v pričakovanju božiča, ko med nas prihaja Jezus. Poskrbimo, da bodo v tem času naši prostori in odnosi še posebej svetli – širimo mir, lepe besede in toplino!