RadŽivim za samske – Še eden v vrsti RadŽivimov.

Komu je namenjen? Predvsem mladim odraslim, ki svoj čas v veliki meri darujejo za druge, so v marsičem dejavni, aktivni ali pa tudi doživljajo osamljenost. Pa kdo je ne, kdaj pa kdaj? Skratka tistim, ki niso v partnerskih in družinskih zvezah …

Pozdravljena, pozdravljen!

Končno posije sonce in s prijatelji se usedete na prijetno pomladansko sonce. Slišiš ptice, čutiš lahen vetrič. Prijetna družba in lahkoten klepet ob kavi. Skoraj popolno. Skoraj … kajti vsake toliko časa se ti na ekranu izpiše: “Your connection is unstable.” Presneti Zoom.

Se da vsemu temu pobegniti?!
Počasi, počasi. Nenazadnje smo lahko hvaležni za vse to, kar nam ta tehnika nudi. Zdaj lahko prebiraš to upajoče pisemce. V obdobju izolacije si lahko vsaj navidezno potoval iz kraja v kraj in doma v dom, se pogovarjal, gledal epizode, filme, serije, razna glasbovanja in ustvarjal. Prepričan sem, da si dobil prenekatero dobro idejo. Toda pazi, kaj šele pride.

Vabim te na čisto pravi RadŽivim zate.
Ko bomo res sedeli pod borovci, ob oglašanju škržatov, v čaši ledena limonada, pogled na morje, nasmejani obrazi, umirjena tišina in vedno poln signal odnosov. Ja, kar žeja nas po tem, da bi imeli čas in ga imeli v izobilju. In ravno tega ti voščim in privoščim ter na nek način obljubljam. Čas zase, za prijetno družbo in za to, česar morda nisi vajen: za srečevanje z Gospodom – ja, dobrim Bogom.

Če te mika, te vabim, da se nam pridružiš. RadŽivim bo potekal od četrtka, 27. maja, do ponedeljka, 31. maja, v Strunjanu. Prispevek je odvisen od števila prijavljenih. Do deset udeležencev velja, kot je zapisano v oklepajih, nad 15 se prispevek zniža še za 30 €. Prispevek pokriva bivanje (4 nočitve in polni penzion) ter stroške za organizatorje in organizacijo. Prispevek za bivanje v enoposteljni sobi bo max. 290,00 € oz. bivanje v dvoposteljni sobi max. 260,00€. Za poravnavo prispevka boste prejeli položnico dovolj časa pred samim dogodkom. Če ne moreš toliko dni, prosim, to zapiši v opombo.

Nastanjeni bomo v Pastoralnem domu Stella Maris, kjer bomo imeli vse potrebno za bivanje. Vabim pa, da poleg vsega, kar pride prav za bivanje na morju, vzameš morda tudi kakšen teniški lopar ali celo kolo. Bo dovolj časa in svobode, da si privoščimo tudi take dogodivščine.

Ker bomo vsak dan imeli tudi čas za duhovnost, te vabim, da s seboj vzameš Sveto pismo in beležko. Prosim za čimprejšnjo prijavo, da lahko rezerviramo prenočišča. Če kolebaš in te še kaj zanima, me prosim kar pokliči, piši. Prepričan sem, da bomo skupaj našli odgovore.

Se te veselim.
Vse dobro, Simon

simon.pastir@gmail.com
041 691 065

Pridruži se nam

Želite biti obveščeni o dogodkih in objavah Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec?

Prijavite se in novosti boste prejeli v svoj e-nabiralnik.