Utrinki korona verouka

Cvetna nedelja

Že od 12. marca 2020, ko so škofje odpovedali verouk, 4 dni kasneje pa so se zaprle še šole, smo doma. Tako kot za šolo delamo doma tudi za verouk. Še bolj kot za reševanje nalog in delovnega zvezka je bila to priložnost, da smo največji praznik krščanski praznik, Veliko noč, doživeli in praznovali v krogu družine. Poslali ste nam nekaj utrinkov cvetne nedelje.

Velika noč

Letošnja Velika noč je bila res zelo drugačna. Ni bilo sv. maš, ne blagoslovov ognja in jedi, pa smo vseeno lahko lepo praznovali. Maše smo lahko spremljali po televiziji ali FB, košaro za blagoslov prav tako pripravili in skupaj z družino tudi praznovali. Lahko smo si naredili lepo praznovanje, saj smo bili več časa skupaj. To pa je prednost karantene! Nekaj ustvarjalnosti ste podelili z nami.

Delovni listi, zvezki

Vseskozi ste prejemali spodbude in delovne liste za domača nedeljska bogoslužja. Nekateri ste jih res pridno reševali in tudi kak utrinek poslali. Od katehetov pa ste dobivali tudi navodila za reševanje delovnih zvezkov. Še naprej lepo delajte doma. Ko pa se zopet vidimo, si podelimo, kaj vse se je dogajalo med karanteno.

»Dragi učitelj, prejel sem vašo nalogo ki ste mi jo poslali.
Naredil sem že eno nalogo, ostale pa še bom.«

“Pozdravljeni, učiteljica Sonja.
Naredila sem vse naloge v delovnem zvezku in vsak dan gledam zgodbice o Šmarnicah. Lepo vas pozdravljam. učenka Maja”

»Pozdravljeni.
Sem prejela nove zadolžitve. Jih rešim jutri.

Lep pozdrav!
Ostanite zdravi.«

Modri pridigar pravi »vse ima svojo uro, vsako veselje ima svoj čas pod nebom« (Prd 3,1). Ima res vse svoj čas pod nebom?

Pred nekaj meseci smo bili postavljeni v situacijo, ki nam je porušila mnoge načrte, ko smo se morali praktično čez noč navaditi na nekaj novega, nekaj doslej neznanega. Priznam, da mi je bilo malce nenavadno. Večino časa namreč preživim med ljudmi, pri verouku z otroki, potem na faksu s kolegi in profesorji, potem pa so tu še druge dejavnosti. Vsega tega kar naenkrat ni bilo več. Kaj pa zdaj? Nastopil je čas prilagoditve. Predavanja so se preselila na splet, šola se je preselila na splet, srečanja so se preselila na splet … kaj pa verouk? Tudi pri verouku smo se srečali z novim, neznanim časom, ko smo se iz učilnice »preselili na splet« in preko spleta v domove. Največja sprememba je nastala pri sami pripravi za verouk, ki se je iz priprave za kateheta spremenila v pripravo za otroka in starše, za njihov družinski verouk. Odzivi, ki sem jih prejel s strani mojih veroučencev, so bili zelo prisrčni (nekaj jih lahko tudi vidite). Veseli me, da mnogi starši skrbijo za versko vzgojo otrok. Veseli me, da sem jim lahko pri tem v pomoč in oporo. Veseli me, da so se mnoge družine še bolj povezale kot male Cerkve, ki skupaj hodijo za Jezusom.

Čeprav nam je ta čas vzel dobršen del naših načrtov, nam je dal novih možnosti, novih priložnosti. Ta čas je milostni čas, ki ga lahko dodobra izkoristimo, če le želimo.  

Modri pridigar začetno misel nadaljuje z besedami »je čas objemanja in odtegovanja objemanju« (Prg 3,5). Veselimo se. Prihaja čas, ko bomo zopet skupaj, ko si bomo zopet bližje kot sedaj, ko bomo imeli možnost biti drug ob drugem. Veselite se, nismo sami, Gospod je z nami ?

Martin Perčič

Z mesecem majem smo po družinah naredili Marijine oltarčke in prebiramo šmarnice.

Enega od oltarčkov ste nam že poslali.

Pa da še mi pošljemo kako sodelujemo pri šmarnicah.

(Luka in Jan)

Pozdravljena katehistinja Sonja!

 
Tudi mi se Vam malo javljamo  in pošiljamo nekaj utrinkov. Sporočamo, da smo si uredili Marijin oltar za namene šmarnic.¸Odločili smo se, da bomo ob oltarju prebirali šmarnice, ki jih pripoveduje devetletna Polona ter opravljali dnevne izzive. Lovro prav tako opravlja naloge v delovnem zvezku za verouk in pridno moli.
 
Na tak način se Lovro pripravlja na prejem prvega svetega obhajila. 

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Spremljajte vsa naša aktualna dogajanja tudi na našem uradnem Facebook, Instagram in Youtube profilu.