voščilnice

Kakšno moč imamo ljudje, koliko veselja lahko pričaramo s preprostimi dejanji. Nič nas ne določa ali opiše tako lepo kot ljubezen in dobrota, ki smo ju pripravljeni deliti.

Smo v čudnem času, ki nas uči ceniti tisto najosnovnejše … Biti hvaležen za zdravje, za ljudi, ki jih imamo ob sebi, za tiste, ki so nam na razpolago, ko jih potrebujemo, za ljudi, ki nam dajejo upanje in moč. In kako lepo je, ko sem lahko sam ta človek. Ta, ki daje, ki razveseljuje, vliva moč, vero, ki opogumlja in pravi: »Nisi sam, jaz sem tu zate.« Bodimo ta človek in dajmo to, kar imamo prav vsi v sebi, zaradi česar ne bomo prikrajšani, ampak obogateni: dajmo ljubezen.

Za trenutek si zamislite, da prejmete voščilnico, ki je niste pričakovali. V kateri so besede, ki vam pričarajo nasmeh na obraz, besede, ki vas dvignejo. Prijetno, kajne? Zdaj pa si zamislite osamljenega človeka, ki je dobil nepričakovano voščilnico … Pričarajmo ta nasmeh, razveselimo ljudi, bodimo razlog za veselje.

Spodbujamo vas, da za letošnje praznike napišete voščilnico in s tem nekomu polepšate ne le dan, ampak praznike, ki bodo zagotovo drugačni od vsega, česar smo vajeni. Mladi iz Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec smo darovali svoj čas in ustvarjalnost ter obikovali voščilnice, ki jih lahko naročite TUKAJ in s prostovoljnim darom podprete delovanje celotne Pastoralne zveze.

Kako se počuti človek, ki naredi dvojno dobro delo? Preizkusite! Za prijetne občutke odgovarjate sami. :)