Minulo soboto je bila v Elizabetinem domu v Slovenj Gradcu prva Alfa konferenca, ki se je je udeležilo približno 50 posameznikov iz Koroške, Štajerske in Dolenjske.

Na konferenci smo prisluhnili pričevanjem posameznikov in zakonskega para, ki so jih srečanja Alfa nagovorila k aktivnemu sodelovanju in širjenju njenega poslanstva. Direktorica novoustanovljenega zavoda Srečanja Alfa Mateja Šolar je predstavila aktivnosti, ki so pripeljale do ustanovitve osrednjega organa Alfa srečanj v Sloveniji, ki bo skrbel za izobraževanja gostiteljev srečanj. Skupaj s krovno organizacijo, s katero Mateja tesno sodeluje že dobra tri leta, se je ustanovitev zavoda izkazala za najprimernejšo organizirano obliko v Sloveniji.

Ker je slovenska Alfa del mednarodne mreže, ki ima sedež v Londonu, se nekateri naši predstavniki že udeležujejo srečanj tamkajšnje »centrale«. Člana ustanovnega odbora slovenske Alfe David Zagorc in Damjan Šeruga sta tako na konferenci predstavila izkušnje, ki sta jih pridobila na februarskem srečanju Izkusi Alfo v Londonu, Sandi Koren pa je delil povsem sveže vtise iz prvomajske svetovne Alfa konference, ki je bila prav tako v Londonu.

Slovenska Alfa srečanja so del skupnosti EMENA, ki jo sestavljajo države iz Evrope, Bližnjega Vzhoda in Severne Afrike. Samo lani so bila srečanja Alfa v 62 državah te skupine, skupaj smo izvedli 10.764 srečanj v 5.081 cerkvah oz. skupnostih. Skupaj smo sprejeli 203.309 gostov. Udeležence prve slovenske Alfa konference je preko video povezave nagovoril Stanislaw Cinal, mednarodni koordinator EMENA področja in naš velik podpornik.

Prvo slovensko Alfa konferenco smo oplemenitili s slavilnimi pesmimi in molitvijo. Osnovni namen in cilj Alfe je pripeljati ljudi k Jezusu. Alfa je močno in prepričljivo evangelizacijsko orodje, ki je blizu današnjemu človeku. To orodje nam je v pomoč, da omogočimo posameznikom, da v prijetnem vzdušju Alfa srečanj spoznajo Jezusa ali pa obnovijo prijateljstvo z njim. S tem v zavodu Alfa srečanja uresničujemo Jezusovo veliko željo in poslanstvo Cerkve: »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu!«

Aktualni podatki za Slovenijo:
v času od januarja 2019 smo izvedli okoli 15 serij Alfa srečanj (Slovenj Gradec, Mozirje, Celje – Sveti Duh, Šentjur, Bakovci, Tišina), za jesen oz. prihodnje leto se že zanimajo tudi drugi in se tudi že pripravljajo.

Več informacij o zavodu in organizaciji srečanj Alfa v Sloveniji:
Mateja Šolar 051 265 240