Mladi pari smo skupinica šestih parov, ki se srečuje enkrat mesečno. Zakaj ravno ime mladi pari? Hja, ob ustanovitvi skupine smo vsi bili še fantje in dekleta, mladi, neporočeni pari. To se sčasoma spreminja in počasi bomo prerastli v skupino mladih zakoncev. :) Skupinica se je ustanovila na pobudo našega župnika, srečujemo pa se že tretje leto.

Skupino vodijo zakonca Črešnar in župnik Simon. Teme za srečanja se porajajo sproti, po navdihu in potrebah skupine. Prilagajajo se tudi liturgičnemu koledarju. Gradiva za srečanje so velikokrat prilagojena iz gradiv DiŽ (Družina in Življenje). Na srečanjih se tako pogovarjamo o komunikaciji, gradnji odnosa, skupnih željah in prihodnosti, o najinih razlikah in skupnih točkah … Skratka, obravnavamo različne teme, ki nam omogočajo in nas spodbujajo, da z našim fantom oz. možem, punco oz. ženo gradimo in razvijamo zdrav odnos. Odnosa pa ne gradimo samo z našim partnerjem, ampak se učimo in spoznavamo, kako to ustvarjati skupaj z Bogom, po njegovi zamisli.

Vas zanima, kako poteka naše srečanje?

Srečanje najprej začnemo s pesmijo in molitvijo. Potem vsak podeli, kaj se mu je zgodilo v preteklem mesecu, kaj mu ostaja v spominu. Sledi še en »krog«, tokrat si podelimo dogodivščine z mesečnega zmenka. Med enim in drugim srečanjem se namreč vabimo na zmenke. Enkrat povabijo dekleta, drugič fantje. Srečanje nadaljujemo s kratkim pregledom teme, ki jo na srečanju obravnavamo. V tem delu gre vsak par zase, razmisli in se pogovori o določeni temi. Ob koncu si podelimo spoznanja, ugotovitve in vprašanja, ki so se nam porodila. Sedaj, ko imamo srečanja preko videokonferenc, dobimo gradivo za srečanje že vnaprej in si na srečanju samo podelimo spoznanja in izkušnje v povezavi s temo. Srečanja sklenemo z molitvijo, pesmijo in sproščenim klepetom. V poletnem času imamo vedno še neformalno, družabno srečanje.

In zakaj se radi srečujemo?

Doris in Janez pravita: »Všeč nama je kvalitetna izmenjava mnenj z vrstniki v okviru vrednot, ki nama dosti pomenijo. Prav tako nama je všeč, ker se kljub vsem najinim pogovorom pri mladih parih večkrat izpostavi kakšna tema ali misel, o kateri se še nisva pogovarjala (ali pa sva se manj konkretno) in je super iztočnica za poglabljanje najinega odnosa.«

P. S.: Po dolgem iskanju slik smo ugotovili, da je fotografija z lanskega piknika edina, ki smo jo sploh kdaj posneli, pa še na tej večina parov manjka. Očitno se imamo na srečanjih čisto preveč fajn, da bi se ukvarjali še s fotografiranjem. :)

Neti Friškovec