Umirjen čas za nas na družinskem RadŽivim 2019

Letošnji Veržej nas je znova povezal v druženju in razmišljanju o našem skupnem času, ki nam ga v vsakdanjem življenju kar nekako primanjkuje.

V naši družini vsako leto komaj čakamo počitniški februar, ko je v naših koledarjih zdaj že tradicionalno obkrožen Družinski Radživim v Veržeju. Bila je čudovita priložnost, da se malce ustavimo, znova povežemo ter tokrat pogledamo v dimenzije časa in njegovega stalnega pomanjkanja. Naša skupina je bila prva izmed treh v letošnjem letu. Vselej je tako čudovit občutek, ko se v petek pozno popoldne pričnemo zbirati iz vseh vetrov. Lepo je videti ves ta prijetni direndaj, klepete, objeme, nasmehe in pozdrave.

RadŽivim družine Veržej 2019

Sproščen in nikakor natrpan urnik je vselej dobrodošel, skupaj z vedno odlično izbrano tematiko. Letos je bil to čas. Vsekakor aktualna tema za vsako mlado družino, ki skuša usklajevati delovne obveznosti z družinskim ritmom življenja, vsemi obveznostmi in kvalitetnim preživljanjem skupnega časa.

Sobotne vsebine so me nagovorile, da življenje ni le tek od enega roka do drugega, od enega uspešno zaključenega projekta do drugega. Ni smisel našega bivanja, da dirjamo iz dneva v dan ter pri tem stalno zamikamo našo željo po skupnem preživljanju časa, druženju in odnosih na enkrat ko,…

RadŽivim družine Veržej 2019

Tako smo že sobotno popoldne izkoristili za sproščeno družinsko čofotanje v Moravskih Toplicah. Nedeljski program se je zaključil s Sv. mašo, ki smo jo pomagali pripraviti tako starši kot otroci. Težko je strniti vse čudovite občutke, ideje in misli, ki se v komaj enem kratkem vikendu zbudijo in ustvarijo. Prelepo je bilo in hvala vsem, ki ste poskrbeli, da je vse teklo, kot namazano.

Janja B. Šuler