Jubilejnega 40. festivala Stična mladih z geslom »Utrdi moje korake« (prim. Ps 40,3) se je to soboto udeležilo več kot 2200 mladih, kar nekaj tudi iz naše pastoralne zveze. Da bi tudi mi začutili vzdušje in utrip dogajanja, z nami delijo sveže vtise in utrinke.

Ana K.: Ful je blo fajn.

Župnik Simon: Biti pravi moški je biti sin, brat in oče. 

Tinkara L.: Top je bilo. Lahko bi ostali dlje. 

Klara S.: Danes mi je bil res en super dan! Vsi ljudje so bili zelo prijazni in so delili toliko lepih nasmehov, da so mi res polepšali dan. Današnji zbor z orkestrom je bil legendaren! Pevci so bili zelo talentirani, zelo všeč mi je bil tudi orkester.

Lea P.: Utrinek letošnje Stične je druženje z vsemi ljudmi, ki jih ne vidim tako pogosto. 

Damjan: Lepo. Fajn sem se najedel. Fajna delavnica. Lepi zvonovi. 

Hana Z.: Fajn je bilo po stopnicah hoditi z Brino, Gabrijelo in Andreasom. 

Brina: Stična je bila ful fajn. Sveta maša je bila zelo lepa in vzdušje je bilo cel dan odlično. Zelo sem vesela, da sem se je udeležila.

Nekdo: Bila je super izkušnja. Najbolj so mi bile všeč delavnice. Na njih sem izvedela veliko novega o veri. Bilo mi je zelo všeč kljub omejenemu času.

Zala B. D.: Stična mladih znova polna mladostne energije. Lepo se je vračati in se čutiti del Cerkve. 

Nina H.: Bilo je super, veliko življenja in energije. Sveta maša je bila bombastična, tako veliko duhovnikov na istem mestu ne vidiš vsak dan. Nekdo je kul beatboxal. Šli smo prehitro domov in nismo mogli na več delavnic. 

Miha G.: Stična mladih zopet polna dobre energije mladih. 

Urška R.: Čeprav sem se Stične letos udeležila prvič, tega ne obžalujem. Zelo mi je bilo všeč vzdušje, najprej na avtobusu in kasneje v Stični. Najbolj so mi bile všeč delavnice, saj sem izvedela veliko uporabnega za naprej v življenju. Čeprav nismo bili cel dan, sem vesela, da sem zbrala pogum in obiskala Stično. Res upam, da bom šla tudi naslednje leto in uživala. 

Filip J.: V Stični sem bil prvič in moram reči, da me je navdušila. Vzdušje, ki tu vlada, in družba, ki jo prežema, sta ustvarila edinstveno okolje, ki ni primerljivo s praktično ničimer, saj imaš med popolnimi neznanci občutek domačnosti in lahko uživaš v mladosti. Hkrati pa ostaneš na in potuješ z barko Božje Cerkve.

Kaja P.: Kulsko je bilo, fajn družba, fajn vzdušje, fajn plac. Všečno.

Špela: V Stični sem bila prvič in bila sem pozitivno presenečena. Lepo je bilo videti toliko mladih kristjanov. Sveta maša in delavnica sta mi bili všeč. Vzdušje je bilo dobro in srečala sem kar nekaj znanih obrazov. Vesela sem, da sem bila del tega, čeprav mi je žal, da nismo ostali malo dlje. 

Gabrijela A.: Jaz sem bila letos v Stični prvič in bilo je boljše, kot sem si predstavljala. Glasba, maša in delavnice so mi bile zelo všeč. Na stojnicah so imeli zelo veliko lepih stvari. Zelo sem uživala v točenem sladoledu.

Neža K.: Na Stični je bilo zelo prijetno in zabavno. Všeč mi je bila sveta maša, ki je bila prav posebna zaradi okolja, v katerem je bila, in glasbene spremljave. Tudi delavnice so bile zanimive. Prijetna izkušnja.

Neža: Novi obrazi odprti za pogovor. Uživanje ob ritmu znanih pesmi. Blagoslovljena skupnost mladih pri sveti maši. Delavnice polne inovativnosti in pristnosti. Sem uživala in mi je kar žal, da nisem mogla ostati malo dlje.

Žan: Letošnja Stična mladih mi je bila zelo všeč. Bila je pestra izbira delavnic. Vsak je lahko našel nekaj zase. Zelo dobra sveta maša. Spoznal pa sem tudi nekaj novih ljudi. 

Hana S.: V Stični sem se imela zelo lepo. To je bila zelo zanimiva izkušnja. 

Maša Č.: Ponovno se je v Stični dokazalo, da vera med mladimi ni nekaj izumrlega, temveč je še kako živa. V čast mi je biti del te skupnosti, ki skrbno hrani znane obraze, se spodbuja in resnično daje vzor katerikoli krščanski skupnosti. Izkusili smo pristno veselje, željo po učenju in vero.

Več fotografij si lahko ogledate na Stična mladih 2021.

Nika Priteržnik, foto: Anja Deželak in Tinkara Lužnik