Za sinodalno Cerkev – občestvo, sodelovanje, poslanstvo

Draga sestra, dragi brat.

Ko takole opazujem mestna jedra, si ne morem kaj, da ne bi dobil občutka, da se lučkaste priprave na praznike pričnejo vsako leto bolj zgodaj Malo da ne takoj po Vseh svetih, se okoli že vozijo tovornjaki, nabasani s praznično dekoracijo za mestne ulice in trge. Kakor da bi ljudje hlepeli po zunanji luči. Morda ravno zato, ker v mnogih manjka Luči v njih samih, četudi več kot očitno prihaja kmalu. Našli jo boste v skromnih jaslih. Konec leta je nadvse prikladen, da naredimo preglede dogajanja in začrtamo smernice za naprej. Ob enem pa tudi Cerkev z letošnjim letom vstopa v obdobje, ko se bomo spraševali, kdo smo, kaj oziroma kdo je naša Pot. S kom sodelujemo in kaj sploh je naše poslanstvo? Delamo stvari sebi ali Gospodu v slavo? Papež Frančišek pravi: »Svet, v katerem živimo in smo ga poklicani ljubiti in mu služiti, kljub nasprotjem, ki vladajo v njem, izziva Cerkev, da okrepi sodelovanje na vseh področjih svojega poslanstva«

Veseli bomo vaše udeležbe na Adventni eDuhovni obnovi, ki bo potekala na daljavo in sicer od 10. in 11. decembra. Spremljal nas bo g. Simon Potnik.

Adventna eDuhovna obnova bo potekala v obliki katehez preko Zooma, tako da boste večji del dneva imeli zase in za svojo družino. Kateheze bodo potekale:

  • v petek, 10. decembra ob 20.15.
  • v soboto, 11. decembra ob 8.30 in 20.15.

(Če se kakšnega dela ne boste mogli udeležiti v živo, vam bomo posredovli posnetek kateheze.)