V pastoralni zvezi župnij Slovenj Gradec že nekaj let redno potekajo srečanja Alfa. Zaradi epidemioloških razmer so zadnji dve leti večinoma po spletu – kar omogoča, da se jih udeležujejo ljudje iz cele Slovenije.

Predvsem so to srečanja, kjer je lahko posameznik med pogovorom v skupini odprt in iskren, zato se spletejo mnoge vezi in tudi trdna prijateljstva, tako med udeleženci kot do Boga. Pika na i pa je Alfa vikend oz. v koronačasu Alfa dan, saj nudi priložnost za še več druženja, skupnega petja, molitve in tkanja odnosov. Kako so ga doživeli tokratni udeleženci? 

Alfa dan je bil zame čudovita izkušnja ter dokaz, da Sveti Duh deluje tudi preko Zoom srečanja.

Tadeja
Vrhunec je zagotovo bila molitev nad menoj. Nekaj neprecenljivega, kar nahrani dušo s tistim, kar najbolj potrebuje. Med molitvijo sem jokala, solze so kar tekle … Toliko lepega je bilo izrečenega, toliko toplih besed, polnih zaupanja, ljubezni in miru. Občutki ob tem so bili neopisljivi, Duh je deloval. Res se lahko zgodijo močne, globoke stvari.
Nataša

Alfa dan je bil zame nekaj posebnega, dotik bližine in ljubezni Boga. Moč molitve, ki me je napolnjevala v težkih preizkušnjah že v moji mladosti, me je tokrat ponesla k darovom Svetega Duha. Za mir, ki ga čutim v svojem srcu, sem neizmerno hvaležna.

Ksenija

Od sobote dalje letim in plešem na krilih … Sveti Duh me je napolnil v srčiko. In vem, da Bog vedno dokonča, kar začne.

Anja

Govorili smo o Svetem Duhu. Zame je bil to eden od misterijev. Nisem si ga znala predstavljati. V delu tega srečanja smo se povezali v majhne skupinice, kjer smo molili drug za drugega. Ne vem, od kod drugod bi ta molitev lahko bila tako lepa, kot le dar Svetega Duha. Tako sem jokala, da sem se slišala hlipati. Tako globoko ven iz sebe …

Monika

Ko ste nas na Alfa dnevu razdelili po sobah za osebno molitev, sem prvič v življenju spustila nadzor nad svojim življenjem, tako prvič nisem imela prošnje za molitev in sem rekla, da se dajem na voljo, naj Bog naredi v mojem življenju kar hoče. V vrstici iz Svetega pisma, ki je bila prebrana zame, sem dobila odgovor, ki sem ga iskala zadnjih osem mesecev. Tako da ko nehaš iskati, res najdeš. Oziroma ko spustiš, takrat dobiš. Res mi je bilo všeč, najbolj pa ta osebna molitev.

Tisa

Včeraj sem doživela usmiljeno in vseobsegajočo neskončno Božjo ljubezen, ki me sprejema in mi odpušča kljub moji nepopolnosti, šibkosti, nezvestobi in grešnosti … Jezus, ki je zame pretrpel križanje in smrt, je bil navzoč, da me dvigne iz moje bede. Dotik Boga! Kdo ga ne bi iskal, ko je že enkrat ali večkrat izkusil Njegovo Ljubezen?!

Štefka

Ja, Alfa pušča posledice. Pušča jih v naših dušah, naših molitvah, naših odnosih. Vabljeni, da se kdaj pridružite in to doživite tudi sami.

Urška Simić