Letošnji Družinski RadŽivim in RadŽivim za zakonce in pare z naslovom Brez tebe ne morem nič je potekal nekoliko drugače kot običajno, in sicer preko spleta. Srečali smo se preko Zooma v petek zvečer, v soboto dopoldne in popoldne ter v nedeljo pri sveti maši na Facebook strani Pastir.si. Nato smo skupaj zaključili na Zoomu. Komur se dela srečanja ni uspelo udeležiti v živo, si je lahko ogledal posnetek.

Z možem sva se srečanja nekaj več kot dvajsetih parov oziroma družin udeležila v petek in soboto zjutraj, ogledala pa sva si tudi film Cinderella Man. Žal se nam je sobotni dan obrnil tako, da nismo uspeli sodelovati tudi popoldan in zvečer, sem si pa ogledala oba posnetka.

V petek zvečer smo prisluhnili katehezi župnika Simona Potnika. Poudaril je, da smo znotraj časa vsi svobodni. Zapomnila sem si tudi stavek, da je izumitelj užitka Bog.

V soboto zjutraj je župnik Simon govoril o tem, kaj gradi krščansko skupnost oziroma družino. Povezano je s tem, kaj skupaj gledamo, kako se drug drugega dotikamo (ustvarjamo bližino) in kdaj ter v kakšnih okoliščinah skupaj jemo (svetost omizja).

Srečanje z gostom Alešem Čerinom je bilo zagotovo navdihujoče za vse. Govoril je o tem, da si moramo v življenju postaviti prioritete. Prva prioriteta je Bog, nato pa ljudje (najprej žena, nato otroci, starši in prijatelji) pred stvarmi. Za začetek je morda dovolj že, če si zjutraj iskreno rečemo, naj dan mine v imenu Očeta in Sina in svetega Duha … Nato pa si prizadevamo za rast v odnosih, ki so nam najpomembnejši.

Kristina Ravnjak