V petek smo se nekateri sodelavci Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec odpravili v Nazarje na Dneve poslušanja – vikend, ki je bil namenjen molitvi, razmišljanju, slavljenju, povezovanju – vse z namenom slišati Božjo voljo za našo skupnost. Razmišljali smo, kaj smo že storili, kaj delamo in kaj je še potrebno za prihodnost delovanja in življenja v naših župnijah.

Najprej smo raziskovali lastno identiteto znotraj skupnosti, kdo smo, kaj delamo, kje se udejstvujemo in kakšna je volja Boga za nas znotraj Cerkve. V Svetem pismu smo iskali Božje obljube, ki so zagotovilo, zagon in vir moči za naša življenja. Naslednje dopoldne smo poromali na Ptujsko Goro, kjer je bil naš bogoslovec Žiga Kreft pred zborom duhovnikov in škofa svečano sprejet med kandidate za duhovnika. Bilo je lepo slavje, ki se je prav vseh globoko dotaknilo. V srcih smo čutili Božjo ljubezen, ki odgovarja na molitve, in se veselili, da se mladi pogumno odzivajo na Njegov klic. Popoldne smo se prepustili slavljenju in še podrobneje drug ob drugem prepoznavali Božje obljube ter naročila za naša življenja, skupnost, Cerkev. V nedeljo smo iskali prioritete dejanj na različnih področjih znotraj pastoralne zveze in naredili povzetek vsega slišanega.

Duhovni vikend smo sklenili s sveto mašo, s hvaležnostjo in mirom v srcu. Strinjali smo se, da je pomembno, da se branje Božje besede, molitev, razločevanje dogaja znotraj skupnosti. Le tako se lahko naši talenti, karizme in različne poklicanosti povežejo v Božjo voljo za nas in Cerkev. Vse pa naj se dogaja iz moči ljubezni.

Ana