“Glejte, nekaj novega storim, zdaj klije, mar ne opazite?” (Iz 43,19)

Vsaka ženska si zasluži vedeti, na kakšen izjemen način je ustvarjena. Dogajanje v našem (ženskem) telesu močno vpliva tudi na naše doživljanje sveta – na naše čustvovanje, odnose in sposobnosti. Agata bo spregovorila o krhkosti in polnosti naše ženskosti. Čisto vsak košček naše ženske narave je potreben in mu moramo dati prostor. Ali je lahko v naši ciklični naravi duhovno rodovitno življenje? Pomenljiva je primerjava ženske cikličnosti z letnimi časi … Poskušale se bomo potopiti v globlji pomen cikličnosti – v cikle življenja in smrti – in kaj nam to pove o naši prvinski ženski naravi kot tisti, ki nosi Življenje. Morda pridemo do odgovora na vprašanje, kakšno je pravzaprav naše poslanstvo.

Na drugi strani bo vidik Življenja osvetlil duhovnik Simon, ki bo razmišljanja podprl z Besedo. Preplet vidika ženskega telesa bo tako podkrepljen še z Božjim pogledom. Raziskovale ga bomo ob Svetem pismu, knjigi vseh knjig. Najboljši knjigi, se bi reklo. :) Glede na to, da smo ustvarjene (po)polno – kot telo in kot duh, bo ta kombinacija gotovo pripomogla k odkrivanju globljega v nas.

Verjamemo, da se bo našel prostor prav za vsako žensko, ne glede na leta in stan; vsako, ki si želi priti bližje k sebi, s tem pa v srcu dati prostor Stvarniku. On dela vse novo, daje rast in nam kliče, naj se ne bojimo. On kliče po imenu, briše naše prestopke in nas zbira z vzhoda in od zahoda, da bi vedele, da smo Njegove hčere. In da smo lahko Njegove priče. (prim. Iz 43)

Dobrodošle!

Srečamo se na Zoom-u od 7. do 9. maja 2021.