Uspelo nam je. Končno. Najprej jutranja kava z rogljičem, kot se za skupino žensk spodobi. Nato pa sprehod do kombija in na pot. Po ovinkih mimo Vitanja do Ptujskogorske Marije. Prvi kratek sprehod po romarski poti navzgor do cerkve.

Prišle smo dovolj zgodaj za mašo, kjer so nas takoj vključili kot predstavnike PZZ. »A vi ste Pastoralna zveza župnij ?« je bilo vprašanje kmalu potem, ko smo zasedle klopi v baziliki. »Ja.« Z nasmehom. »O, super, potem pa …« In smo že dobile sodelovanje pri maši z berili in prošnjami, ker je njihove bralce vreme ‘zadržalo’. Na koncu maše smo dobile celo možnost pričevanja, kaj je to PZZ. Pastoralna zveza župnij, saj veste. Iz moči ljubezni. Alfa. Skupnost. Dovolj bralcev in bralk. :)

Naša organizatorka je po maši poskrbela za sprejem v romarski hiši, kjer smo si ogledale video predstavitev nastanka in zgodovino tega Marijinega svetišča. Naši predniki so bili res zavzeti varuhi in graditelji svetišč. Občudovanja vredno. Do kosila smo imele še čas in prijazna hiša nam je nudila zatočišče, kjer smo si lahko ogrele ude ob duhovni glasbi ter učenju Jeruzaleme. Izkoristile smo ga še za krog počutja, podelitve utrinkov iz naših življenj, nato pa nazaj na pot. Vse po planu.

Seveda nam ni manjkalo smeha, sploh ko smo ob kosilu v živo doživeli glasbo večno mladih starostnikov. Ste ob juhi že kdaj poslušali Ježek teka, teka? Še dobro, da smo zmolile pravočasno. ☺ Dan je bil sicer vremensko čemeren, prav nič topel, ampak ena izmed udeleženk je na koncu lepo zapisala: »Bilo je mrzlo, a v duši mi je toplo.«

Me se že veselimo naslednje destinacije. Marija bo gotovo naša spremljevalka.

Skupina Blagor ženskam