Čemu smo ustvarjeni? Kako do sreče? Zakaj bi nas lahko presneto zanimalo, kdo je sveti papež Janez Pavel II.? Kako Bog spreminja srca? Odgovori so na dlani – vsaj za udeležence duhovnih vaj za mlade, ki sta jih vodila Simon Potnik in Matej Jamnik.

V vikendu med 18. in 20. marcem 2022 nam je Bog omogočil, da smo se mladi udeležili še enih čudovitih duhovnih vaj na Razborju. S poučnimi katehezami, molitvijo in priložnostjo za spoved smo lahko še bolj utrdili svojo vero. Ni manjkalo smeha, petja ter hrane, predvsem pa ljubezni. 

Po dolgem času smo v petek videli znane in malo manj znane obraze, poklepetali in si izmenjali novosti iz naših življenj. Temu je sledilo veliko katehez, podrobneje smo spoznali sv. papeža Janeza Pavla II. in se o njem pogovarjali. Sobotne večerne ure so bile namenjene slavljenju Najsvetejšega, kjer se je pokazala moč molitve. V tistem večeru se je veliko src spremenilo. Nekateri smo dobili odgovore na vprašanja, ki so nas mučila, spet drugi tolažbo, da je vse v redu. Toliko čustev, kot sem jih doživela takrat, ne vem, če sem jih že kdaj. V nedeljo pa je sledila še sveta maša v cerkvi sv. Danijela. Res je bil nepozaben vikend, ko smo se odklopili od vsakdanjika in se še bolj povezali z Jezusom.

Iskrice udeležencev:

Vikend, v katerem ni manjkalo druženja, nasmehov, vere, slavljenja, iskrenih pogovorov ter super družbe, je bil top. Moja vera se je zgolj poglobila, prijateljstva pa so se utrdila oz. spletla. – Kaja Priteržnik

Ob petju in globokem pogovoru s prijatelji sem se sprostila in zaživela v trenutku. – Tamara Mezga Hovnik

Mislim, da so DV bile točno to, kar smo po dolgem času »nedruženja« potrebovali. Najbolj mi ostaja sobotno slavljenje, ko smo po dolgem času vsi peli in igrali skupaj, in seveda molitev nad posamezniki, ko smo bili za par trenutkov še bližje Bogu. – Sara Steinbacher

Julija Ažman