Dragi sožupljani! Tudi v naši župniji bomo slovesno praznovali praznik Svetega pisma. Kako? Z mini-maratonom branja Svetega pisma. Brali bomo nepretrgoma 24 ur. Z branjem pričenjamo 27. 1. 2023 v Elizabetinem domu takoj po sveti maši.

Zakaj? Naj nas prepriča razlaga škofa, dr. Maksimiljana Matjaža, ko pravi: »Tudi mi smo povabljeni v shodnico, v hišo Božje besede, pred učitelja življenja. Na njenih vratih so zapisane besede: ‘Spreobrnite se in verujte’. Ta poziv je temeljno navodilo za pravilno branje in razumevanje vsakega evangelijskega odlomka.«

Po vsej Sloveniji potekajo mini maratoni in tako bomo del velike »reke Božje besede«. V naši župniji že od leta 2012 doživljamo ta praznik veselja, ki je priložnost, da se odpremo Božji besedi, da jo občutimo v vsej svoji globini. Počasi bomo spoznavali, kako redno branje Božje besede spreminja naše odnose in življenje.

Več o svetopisemskem maratonu in spremljevalnih dogodkih si preberite na strani www.svetopisemskimaraton.si, vas pa povabimo, da se nam pridružite kot bralec ali pa kot poslušalec in prisluhnete, kaj nam Bog govori.

Prisrčno vabljeni!

Anka Zajc