… se nam morda, kot večina stvari letos, zdi zelo drugačna. Misijonar je v naših predstavah nekdo, ki gre v daljne dežele, med tuja ljudstva, da bi jim pomagal. Mogoče kdaj sanjamo, kako bi si tudi sami vsaj malo ogledali oddaljene misijone in široko nasmejane črnske ali azijske otroke. Trenutne okoliščine, ko so se naše sanje zožile na svobodno gibanje vsaj po naši domovini in da bi lahko ugledali vsaj prijateljev nasmeh brez maske naj nas ne zavedejo.

Prvič, misijon se ne najprej dogaja v oddaljenih krajih, ampak tam, kjer nas pošilja Jezus Kristus. Samo On ve zakaj, ampak očitno nas trenutno pošilja v naše domove, v naše družine, med najbližje. Verjetno imamo tu več kot dovolj razlogov, da smo Kristusove priče. In drugič, vsaka nova nesreča ponavadi najbolj udari tam, kjer je bila stiska že prej največja. Predvsem materialna stiska se je v revnih državah še hujša, saj smo mnogi zazrti le v lastne težave.

Ljubezen pa naj bo nesebična in iznajdljiva, zato vas vabimo, da tudi ob letošnji misijonski nedelji, ki smo jo obhajali 18. 10. 2020, prispevate svoj dar. To lahko storite v cerkvi svete Elizabete v Slovenj Gradcu ali kar na račun Misijonskega središča Slovenije:

Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ul. 1, 1000 Ljubljana.
TRR: SI56 0201 4005 1368 933
namen nakazila: Misijonska nedelja 2020
koda namena: CHAR
referenca: 249807

Hvala za vaš dar!