Smo skupina mladih parov, natančneje druga skupina, saj je pred nami obstajala in še obstaja še ena skupina mladih (zakonskih) parov. Našo skupino sestavlja šest parov fantov in deklet (sedaj je en par že poročen :)), voditelja Vida in Simon ter duhovni spremljevalec Damjan. Mesečno se srečujemo že drugo leto. Nastali smo pravzaprav ob spodbudi prve skupine mladih parov, ki je ugotovila, da so tovrstna druženja res pomembna za skupno rast v odnosu. Tako smo v naši skupinici pristali praktično naključni pari.

V lanskem letu smo malo v živo, malo na daljavo obravnavali različne teme. Večina je bila prirejenih po gradivih Družina in življenje (DiŽ) in so obsegala teme, kot so pogovor v najinem odnosu, kako lahko izboljšava sporazumevanje oz. kakšno sploh je najino sporazumevanje, čemu namenjava čas … Praktično vse, kar nas spodbuja in nam omogoča, da v paru razvijamo lep odnos.

V letošnjem letu pa smo se srečanj lotili po principu Alfe. Ta namreč ponuja tudi t. i. Pre-marriage course oz. pripravo na zakon (s tem seveda ne opravimo potrebne priprave na zakon … ali pač? ;)). Razmišljamo in se pogovarjamo o medsebojni komunikaciji, konfliktih, predanosti, povezanosti in skupnih dogodivščinah. Najprej pogledamo delček videa, ki nas vpelje v določeno situacijo v paru in nam preko pričevanj že poda nekaj primerov, kako so se zakonci odzvali v določeni situaciji, na kakšen način so si pomagali, se spodbujali itd. Tako nam video da nekaj iztočnic za pogovor. Ko se pogovorimo v paru, delček podelimo celotni skupini, saj s tem obogatimo tudi drug drugega.

Vsako srečanje začnemo in sklenemo z molitvijo, poleg obravnavane teme pa si tudi povemo, kaj se nas je v preteklem mesecu najbolj dotaknilo, in si podelimo, kaj smo počeli na zmenkih. Vsak mesec se namreč vabimo na zmenke; enkrat fantje vabijo dekleta, drugič dekleta fante. Ker vidimo, da zmenki res popestrijo odnos, smo vam pripravili nekaj idej za pomladne zmenke:

  • Velika Planina (pomladi vijolično obarvana z žafrani),
  • sprehod po gozdu in iskanje zvončkov,
  • Kungota (cesta v obliki srčka med vinogradi),
  • Ponikva (rastišče velikonočnice),
  • spuščanje gregorčkov,
  • klopce ljubezni (Vogar, Uršlja Gora, Mala Osojnica …).

Želimo vam ljubezni polno pomlad! :)

Mladi pari 2