Razbor, 31. 12. 2020, ura je 23 in 20 minut.

Pred mano je še le 40 minut leta 2020 in ne morem se odločiti, kakšno leto je to leto bilo. Ali je bilo dobro ali slabo? Je dalo ali je vzelo? Je odprlo ali zaprlo? Je ponudilo ali nas je pustilo praznih rok? Nas je potisnilo naprej ali nas je zaustavilo? Nam je ponudilo še eno priložnost ali nas je prisililo, da zaključimo? Je bilo blagoslovljeno ali prekleto?

Če pogledam s svojega zornega kota, me je to leto prisililo, da sem obnovila že skoraj okamenelo računalniško zanje. Dalo mi je priložnost, da sem znova pognala svojega duha, možgane in telo v ustvarjalni proces in se v svoji ustvarjalnosti zopet vrnem tja, kjer sem nekoč že bila.

Dejstvo je, da se je tisto, kar je pred to epidemijo živelo, sedaj razcvetelo. Tisto, kar pa je životarilo, je umrlo ali pa bo kmalu.

Ljudje, ki so pustili prosto pot Duhu, so poiskali poti in načine, kako življenje kljub oviram peljati naprej. Ljudje, ki so se dvignili nad množico, ki samo jamra, se pritožuje, pričakuje, da bo nekdo drug rešil njihove težave, in si želi, da se življenje vrne v stare tirnice (pa se ne bo), so v letošnjem letu zmagovalci.

Plod delovanja Svetega Duha so tudi srečanja »Na Zoomu z«. V letu 2021 pripravljamo mesečna srečanja, ki bodo potekala vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 20. uri. Vsak mesec bo z nami drug gost. Na zabaven in sproščen način bomo spregovorili o veri, politiki, položaju kristjanov v družbi in še in še. Pridružite se nam, zabavno in veselo bo. Skupaj bomo šli novim zmagam na proti.

Tik pred novim letom vam želim, da spoznate pot, po kateri bi hodili, in hvala, da potujete z nami.

»Daj mi zjutraj zaznati svojo dobroto, saj vate zaupam! Daj mi spoznati pot, po kateri naj hodim, kajti k tebi vzdigujem svojo dušo!« (Psalm 143,8)

Zinka Gostenčnik