Na nedeljo Božje besede objavljamo razmišljanje animatorke o Božji besedi v vsakdanjem življenju.

»Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca.« (Heb 4,12)

Božja beseda je za kristjane zelo pomembna, saj nas uči o Kristusovem življenju, o nastanku, povečanju in delovanju apostolske skupnosti. Vsak si Božjo besedo interpretira, jo razume in doživlja na svoj način. Nekomu je bližje, spet drugi se odmika od nje. Vsak odlomek, vsak del, vsak košček je unikaten. Zgolj prebiranje pa včasih ni dovolj, saj moramo ob njej tudi razmišljati, se vanjo poglobiti in dopustiti, da prodre v najgloblji del naše duše in srca.

Ko pomislim na Božjo besedo, se vrnem v čas otroštva, ko sem kot deklica z družino hodila k sveti maši. A naj sem se še tako trudila, sem jo včasih kar težko razumela. »Kaj hoče Bog od mene, s čim me nagovarja?« sem se spraševala. Kot najstnica sem se še prevečkrat odmikala od Njega, spoznavala sem svet, odkrivala, kdo v resnici sem. A nekje globoko v sebi sem s seboj vedno nosila delček Njegovega pričevanja.

On ima načrt za vsakega izmed nas, na nas pa je, ali bomo zbrali dovolj poguma in v zaupanju sledili Njegovi besedi. Dovoli si nositi to goreče pričevanje in ga oznanjati brez zadržkov. Poišči Boga v najtežjih in najlepših trenutkih življenja. Naj postane naše zavetje, naš voditelj in naša skala. Ko v samoti in tišini preletavaš zapisano resnico ali v skupini častiš in oznanjaš Njegovo veličino, On bo vedno tu zate.

»Jezus je odgovoril in mu rekel: ‘Če me kdo ljubi, se bo držal moje besede in moj Oče ga bo ljubil. Prišla bova k njemu in prebivala pri njem.’« (Jn 14,23)

Nekaj aplikacij, ki so ti lahko v pomoč

Preizkusi jih več in poišči tisto, ki ti najbolj pomaga graditi odnos z Bogom.

»Z molitvijo in Božjo besedo si bližje Bogu, saj je on tisti, od koder prihaja vsa dobrota.« (Peter Kreeft)

Barbara Uran