Na Sveti Ani nad Pamečami se je letos odvil prvi Rad živim pod šotori. Nihče od nas si ni znal natančno predstavljati, kako bo to potekalo, kako bo s spanjem, kuhanjem, kako …

Toda že ko smo se po nedeljski sveti maši v Starem trgu zbrali skupaj so se naše skrbi v dobri volji in smehu razblinile. Tako so se zgodili štirje dnevi polni dogodivščin, družinskega veselja, otroške igre, pa tudi razmišljanj ter poglabljanja v skrivnosti Svetega Pisma. Posebej ostaja povezanost družine v skupnem šotoru in povezanost z ostalimi družinami, ki so se udeležile te skupne dogodivščine.

Tako smo se starši, ob Simonovih razmišljanjih o preroku Nehemiji, vživeli v njegovo navdušenje, ko spozna svoj življenjski cilj ter njegovo neomajnost pri izpolnjevanju Božje volje. Posebej dragoceni so nama bili trenutki za naju, ko naju otroci ob delu in igrah z animatorji niso niti malo pogrešali.

Skupne svete maše, tako na prostem, kot v cerkvi so bile polne pesmi, smeha ob sodelovanju družin in seveda spodbudnih in izzivalnih misli župnika Simona.

Posebej doživeti so bili večeri ob ognju, ko smo se pod čudovitim zvezdnim nebom, s pesmijo in molitvijo počasi umirili. V vseh nas ostaja velika hvaležnost, da smo lahko bili del tega živega občestva, ko smo res začutili, da smo vsi skupaj kot ena velika ljubeča družina.

Irena in Matic