RadŽivim letos praznuje svoj 20. rojstni dan. Ko je nastajal, še sploh ni imel takega imena. Rodil pa se je ravno zaradi seniorjev oz starejših odraslih ali že upokojenih. Nato je ideja zorela kar nekaj let, čakala, da se je ustanovila Pastoralna zveza, kjer se je pred tem rodilo še nekaj drugih RadŽivimov. RadŽivim za seniorje je tako pravzaprav med najmlajšimi. Letos se je zgodil tretjič. Prvo srečanje je bilo na Krku leta 2019, po korona odmoru pa že dvakrat v Veržeju.

Sama sem od vsega začetka, odkar je RadŽivim prisoten v Pastoralni zvezi, povezana z njim. Spomnim se, kako sem navduševala starša, da se prijavita, in potem maminih besed, ko se je vrnila navdušena in povedala, da sedaj pa razume, zakaj se toliko posvečam RadŽivimu. No, in to spremljam že nekaj let. Za prijavo je sicer potrebno kar nekaj spodbude, potem pa sledi vznemirljivo pričakovanje, pozorno in pazljivo pakiranje že cel teden pred pričetkom. Ob vrnitvi pa starša komaj prepoznam. Navdušena, hvaležna, srečna in tudi bolj verna. Ko hitita pripovedovati, kako je bilo. Kaj so počeli in doživeli. Kdo je bil komu skriti prijatelj. S kom so se na novo spoznali. Poslušali kateheze, molili in še in še. Hvaležna sem, da sem vsakič, ko prispejo in jih grem iskat, priča te radoživosti in RadŽivimosti. Joj, kako jima/jim privoščim.

RadŽivim res deluje, nagovarja in bogati odnos do Boga in do ljudi.

Pa še nekaj vtisov udeležencev letošnjega RadŽivima:

Lepi kraji, prijazni ljudje, topli odnosi … še Bog se nam je z veseljem pridružil, nas poživil. Božja ljubezen nas prevzema. Bogu hvala za doživete milosti.
Bogu hvala za to srečanje RadŽivim seniorji. Doživela sem toliko topline, požrtvovalnosti in pripravljenosti s strani organizatorjev. Hvala vsem. Gostoljubnost selezijancev je neprimerljiva in Bogu hvala, jih izročam v molitev. Velika zahvala g. Simonu za izredne teme in kateheze, ki sem jih z veliko žlico zajemala. Počutje res odlično, prijazni odnosi, vse naj, naj.
Seniorji so zelo prijetni ljudje, čeprav imajo že veliko križev. Hvala za vabilo in se priporočam za nov RadŽivim.
Prijetno doživetje in preživetje štirih dni, napolnjenih z duhovnim poznavanjem. Poskrbljeno tudi za rekreacijo in obogateno z obiskom pri škofu. Vredno za naslednje srečanje.
Člani Račke skupine smo zelo hvaležni za prejete darove, druženja, veselja, skupnih prošenj, molitve, pesmi. Navdaja nas potrditev, da je v skupnosti moč in radost, da tudi mi zmoremo širiti veselo novico in da RadiŽivimo.
To so res lepo preživeti dnevi. Hvaležna za lepe, tople in globoke besede. Odhajam napolnjena z energijo in čistega srca.
Letos sva z možem drugič na RŽS. Počutiva se lepo, sprejeta. Te dni doživljava kot poseben blagoslov, saj je dosti prijateljskega druženja z neznanimi ljudmi, molitve. Posebej vesela sem, da sem lahko vsak dan pri maši. Hvaležna g. Simonu in njegovi ekipi, ki dela s srcem in požrtvovalnostjo.
Na RadŽivimu v Veržeju je bilo zelo lepo, polno veselja in dobre družbe. Domov odhajam obogatena z duhovnostjo in lepimi spomini. Hvala vsem animatorjem in duhovnim pastirjem za nepozabne trenutke in molitve. Hvala za dobro organizacijo in lepo vzdušje. Upam, da bom drugo leto pri zdravju, da bova prišla oba z možem na ponovno srečanje.

Albina Linasi