RadŽivim v Izoli – tu se otroci med 6. in 15. letom spoznavamo med seboj in z animatorji. Skozi različne igre in delavnice spoznavamo svet Narnije, ki nas povezuje z vero. Vsi udeleženci smo šest dni odrezani od tehnologije, a je prav nič ne pogrešamo, saj smo prezaposleni s plavanjem, petjem, plesanjem, igranjem kart, molitvijo, spoznavanjem novih prijateljev…

Naš dan se začne ob pol osmih z jutranjo telovadbo, sledi zajtrk in kateheze. Te so ponavadi povezane s pravljico, ki jo animatorji pripovedujejo vsak večer. Skozi kateheze se otroci v skupinah po šest spopadamo z raznimi zlobneži iz pravljice, kjer se učimo pomembnosti obljube, zvestobe, vere…

Vsaka skupina ima tudi dnevno opravilo: pomivanje posode, pripravljanje mize, pospravljanje mize, molitev po in pred obrokom, pospravljanje hodnika. Vsako dopoldne se veselimo tudi kopanja, saj nam je ob vseh dejavnostih kar pošteno vroče. Razdeljeni smo v skupine po tri, vsako skupino spremlja en animator. Na plaži se veliko pogumnih plavalcev odloči, da bodo plavali do boje, nekateri ostanejo v plitvini, če pa se kdo ne želi kopat, se na obali pridruži skupini, kjer lahko pletejo zapestnice, igrajo karte, klepetajo, pojejo, igrajo ukulele… v glavnem nikoli ni dolgčas.

Ko nas te aktivnosti izmučijo, za nas poskrbijo kuharji z odličnim kosilom. Po obroku pa zaslužen počitek – siesta, seveda za tiste, ki jih ne čaka pomivanje posode, ti se nam pridružijo kasneje. Ker smo po siesti vsi polni energije, nas čaka maša. Vsaka skupina šestih otrok ima pri maši tudi prav posebno nalogo. Po prijetni maši, polni petja, plesa in smeha, pa nas čakajo delavnice, ki jih pripravijo animatorji. Delavnice so vedno drugačne, različne igre, izdelovanje izdelkov, premagovanje izzivov… nato pa še težko pričakovano popoldansko kopanje.

Večerja, ki jo pripravijo kuharji, je vedno dobra. Ko se najemo, imamo nekaj prostega časa, ki ga ponavadi zapolnimo z druženjem na dvorišču pred cerkvijo. Vsak dan zaključimo s molitvijo in petjem v krogu ter seveda s pravljico.

Mislim, da je RadŽivim neprecenljiva izkušnja za vsakega otroka. Radi bi se zahvalili vsem donatorjem, ki pripomorejo, da doživimo čudovite počitnice: Tip inženiring d.o.o., Perutnina Ptuj d.o.o., Fruma d.o.o. ter Tovarna meril Kovine d.d..

Še posebej pa bi se radi zahvalili Irmi Mirnik, ki je priskrbela ogromno hrane. Hvala vam za vse darove, da lahko spoznavamo Boga, se spoznavamo med seboj, spoznavamo pa tudi samega sebe in zato smo neizmerno hvaležni!

Eva K in Mojca G,