Ste vedeli, da je januar mesec verskega tiska? Zasluga za to gre sv. Frančišku Saleškemu, zavetniku katoliških časnikarjev, ki goduje 24. januarja. Tako imamo katoličani posebej odmerjen čas, ko lahko knjige katoliških založb kupimo po znižanih cenah. :) Še zdaleč pa to ni glavni namen! Naj januar pomeni tudi čas razmisleka, kakšno mesto ima verski tisk v naših domovih ter kako nam pomaga rasti v veri in krepiti odnos z Bogom.

Tudi vi razmišljate o naročnini na kakovosten katoliški časnik? Izbire je precej, zato naj vam brskanje in odločanje olajša spodnji pregled katoliškega tiska, namenjenega prav vsem.

ZA OTROKE

Mavrica

Čeprav edina v Sloveniji, ta katoliška revija za otroke, starše, katehete in vzgojitelje z razlogom izhaja že 50 let. Otrokom na zanimiv način odgovarja na vprašanja o Bogu, predšolskim otrokom ponuja obilo branja s starši, šolarjem širi obzorja, budi radovednost … Je prava revija za vse navihane, radovedne in vedoželjne otroke, pravijo. Revija izide vsak mesec, za pestro poletje pa poskrbi počitniška številka, imenovana Mavrični zabavnik.

ZA NAJSTNIKE

#najst

Edina slovenska katoliška revija za najstnike je namenjena … najstnikom! Nekje od 12. leta dalje. Revija prinaša zelo raznolike in vedno aktualne vsebine. Najstniki lahko z #najstom razmišljajo o odnosih, svetu slavnih, poklicih, veri, modi, glasbi, tehnologiji in še marsičem. V reviji najdejo tudi ideje za kakovostno branje in preživljanje prostega časa.

ZA ODRASLE

Družina

Osrednji slovenski verski časopis že 50. leto izhaja vsakotedensko. Vključuje tedensko prilogo Naša družina (ki jo lahko zdaj naročimo tudi samostojno!) ter mesečno prilogo Slovenski čas. Tednik prinaša izbor najpomembnejših tedenskih novic iz Cerkve in družbe, doma in po svetu, jih verodostojno osvetljuje v luči krščanskih vrednot ter bralce bogati z vsakdanjimi zgodbami ljudi ter lokalnih in župnijskih skupnosti.

Ognjišče

Bržčas najbolj znan slovenski katoliški mesečnik prinaša raznolike vsebine: molitve, razmišljanja, navdihujoče pogovore z zanimivimi gosti, odgovore na vprašanja v povezavi z vero … Družine lahko najdejo ideje za izlete in ustvarjanje, z mislijo na mlade pa so pripravljene vsebine v mladinski prilogi.

Božje okolje

Pri založbi jo opišejo kot »revijo za duhovnost sredi življenja«. Točno to poskušamo živeti, kajne? Revija izhaja na dva meseca in prinaša raznovrstne teme, povezane z duhovnostjo, razmišljanja, kratke molitve, pričevanja in predstavitve navdihujočih ljudi. Dvakrat letno vključuje prilogo Alfa in omega.

Beseda med nami

Želite v svoj odnos z Bogom vnesti red, konstantnost? Mednarodna katoliška revija, ki izhaja vsaka dva meseca, prinaša premišljevanja ob Božji besedi za vsak dan, eseje za duhovno poglobitev in pričevanja. Od lanskega leta dalje lahko naročniki s pomočjo aplikacije kratka premišljevanja prebirajo kadarkoli in kjerkoli.

Magnificat

Molitveno-bogoslužna revija nas spodbuja in nam pomaga v vsakdanjik na različne načine vplesti molitev. Vsak mesec prinaša jutranjo in večerno molitev ter mašna besedila za vsak dan, blagoslov meseca, marijansko antifono meseca, razlago umetniškega dela ter za vsak dan še življenjepis svetnika ali meditacijo. Tudi za revijo Magnificat je naročnikom dostopna aplikacija.

Communio

Mednarodna revija z dolgo zgodovino izhaja štirikrat letno in v Božji besedi išče odgovore na človekova vprašanja. Eden od njenih ustanoviteljev je tudi papež Benedikt XVI., ki pravi, da je revija namenjena vsem, ki iščejo in se sprašujejo o življenju. Sooča se z etičnimi in družbenimi vprašanji časa, je »kritična in vzgojna hkrati«. Vsekakor zanimivo branje, kajne?

Družina in Življenje

Društvo Družina in Življenje, ki s svojim delovanjem skrbi za rast zakonskega odnosa mnogih slovenskih zakoncev, štirikrat letno izdaja istoimensko revijo. To, da je brezplačna, nikakor ne pomeni, da ni vredna branja. Prinaša razmišljanja o »vse sorte« temah, pogovore, duhovne iskrice in zgodbe slovenskih zakonskih parov. Revijo lahko za navdih pri gradnji odnosa naročimo ali pa jo prebiramo kar na spletu.

Patricija Kavčič