To je bilo vprašanje, ki smo si ga letos postavljali na RadŽivimu za mlade, kjer smo doživeli pet dni iskrivih in duhovno polnih trenutkov. Nekaj mladih udeležencev smo vprašali:

Kako si izvedel za RŽM?

Dobil sem mail. Povabil me je prijatelj. Bila sem zraven, ko se je rojeval. Pri animatorjih. Pri skavtih. Na srečanjih za devete razrede.

Kdo je zate Sveti Duh in kako ga doživljaš?

Povezava med mano in Bogom. Navdih, svežina. Tisti, ki je zelo kreativen. Tisti, ki nas navdihuje. Tisti, ki zadane. Kot imamo vsi svojega duha, ga ima tudi Bog. On ga pošilja nam, da nas navdihe. Aktiven način, da Bog komunicira z nami, živi z nami in deluje v nas. Božja oseba, ki nam pomaga pri molitvi in vsakdanjem življenju.

Kaj ti najbolj ostaja v spominu od letošnjega RŽM?

Pričevanje sestre Andreje. Večeri ob ognju. Nova voditeljska ekipa. Iskanje nove lokacije. Hiša na Brinjevi gori. Največ mladih do zdaj. Pogovori v trojki in župnikove kateheze. Molitveni bojevnik. Hrana. Zaključna maša. Petje.

Upamo, da Sveti Duh navduši tudi vas, dragi mladi bralci in bralke. Se vidimo naslednje leto. 😉

P. S.: Če te zanima več, beri: Rim 8; Jn 14; Mt 10,30; Mt 6,25; Ef 3; 2 Mz 15; Apd 3; Dan 3; 1 Tes 5; Mt 18,19; Gal 5,16; Ef 1,7.13; Flp 3,20; Gal 3,7; 1 Tes 5.

#potnikoviSopotniki