Kako bi ti opisala Alfo?

Alfa so pogovorni večeri, kjer se pogovarjamo o življenju, o poteh, ki so nas pripeljale do sem, kjer smo, do tega, kar smo. So iskreni pogovori o veselju, žalosti, upanju, trpljenju. Pri pogovorih ni meja.

V čem se razlikuje od pogovora s prijateljem?

Mogoče v ničemer, če ima ta prijatelj odgovore. Drugače pa je mene najbolj razveselilo to, da sem dobila odgovore na nekatera vprašanja, ki mi jih ni znal dati nihče drug.

Zakaj bi to priporočala drugim?

Jaz mislim, da je sodelovanje na Alfi, kot bi našel dobrega okulista, ki ti vsak teden (beri sredo) da očala oziroma popravi dioptrijo, da tvoj vid postaja boljši, slika pa vedno bolj jasna.

Mislim, da so taka druženja tisto, kar rabimo. Zdaj, ko smo bili izolirani, pa še toliko bolj. Nekateri še mogoče ne čutijo potrebe po takšnih pogovorih, kar tudi razumem. Saj v bistvu, ko srečaš v vsakdanjem življenju ljudi, je za nekatere tudi edina tema, o kateri lahko govoriš, vreme in trenutno dogajanje (covid), vemo pa, da je toliko boljši in zabavnejši pogovor vse prej kot take debate.

Za moje pojme gre samo za to, ali si želiš kvalitetnejše, polnejše življenje. Pa še to, da ne bi pozabila. Spoznala sem ogromno super ljudi.

Udeleženka Alfe

Se srečamo 6. januarja 2021 ob 19. uri na Zoomu. Lahko se zgodi tudi tebi.