V ponedeljek, 19. 4. 2021, je bila naša gostja na Zoomu z Urša Cankar Soares, s katero smo se pogovarjali o lepoti in svetosti življenja, kar je močno povezano z njenim poslanstvom. Objavljamo nekaj njenih iskric z druženja.

Obdobje, ko sem spoznala Boga, ko sem prišla do osebne vere to je v moje življenje prineslo toliko nove lepote … To, da me je nekdo poklical po imenu …

✨ Ko sem bila drugič na porodniški, se je zgodila zanimiva stvar: zaželela sem si poslušati nekaj duhovnega, poglobljenega in sem našla pričevanje Preustvarjena. Ko sem ob tem držala svojega majhnega otroka, me je tako zadelo, kako krivično je do teh majhnih bitij …

✨ Pogled na dar spolnosti je v krizi. Družba ločuje pravico do splava od neodgovorne spolnosti.

✨ Smo sredi boja med kulturo življenja in kulturo smrti.

✨ V naši družbi se ne govori o posledicah, ki jih prinaša splav. A vsak splav je travma! Za žensko je to težko obdobje. To je duhovni boj med dobrim in zlim.

✨ Večkrat si mislimo: kaj pa lahko jaz naredim? Tudi sama sem se to dosti spraševala, vendar če Bogu rečeš, da se daš na razpolago, te bo uporabil. Vsak lahko doseže en svoj socialni krog.

✨ Vsak izmed nas lahko nekaj naredi. Treba je zbrati pogum.

Celoten pogovor si lahko ogledate na Pastirjevem YouTube kanalu. Vas zanima več? So se vam porodila vprašanja? Vabimo k branju Priročnika Pohoda za življenje.

Janja Berložnik Šuler