Pazi na mesec abíb in obhajaj pasho za GOSPODA, svojega Boga! Kajti v mesecu abíbu te je GOSPOD, tvoj Bog, ponoči izpeljal iz Egipta. Kot pasho daruj GOSPODU, svojemu Bogu, drobnico in govedo na kraju, ki ga izbere GOSPOD, da bi tam prebivalo njegovo ime. Ne jej zraven nič kvašenega; sedem dni jej zraven nekvašeni kruh, kruh stiske – kajti v naglici si odšel iz egiptovske dežele –, da se boš vse dni svojega življenja spominjal dneva, ko si odšel iz egiptovske dežele. (5 Mz 16,1-3)

Pasha velja za največji starozavezni dogodek – rešitev izraelskega ljudstva iz egiptovske sužnosti. Tega dogodka so se judje spominjali z obredom pashalne večerje.

To pashalno bogoslužje je obhajal tudi Jezus s svojimi učenci, preden je šel v trpljenje in smrt. Med obhajanjem je postavil evharistijo: zlomljen kruh je spremenil v svoje telo; vino je spremenil v svojo kri.

V sredo, 27. marca 2024, ste vabljeni na obred pashalne večerje. Obred bo ob 19. uri v dvorani Elizabetinega doma.

Za lažjo organizacijo obreda vas prosimo, da svojo navzočnost prijavite najkasneje do petka, 22. marca (prijavnica je odprta do zapolnitve mest). Izkoristite to lepo priložnost kot osebno pripravo na praznik Velike noči.

s. Alenka