Iskrena, preprosta, direktna, sproščena, vedra, polna energije, tenkočutna, odprta. Simona Cepin je žena, mati šestih otrok, učiteljica, montessori pedagoginja, skavtinja, pobudnica mnogih skupin in dogodkov (skupina mamic Domačice, Blagor ženskam, izmenjevalnica oblačil Podarim, dobim …). Aktivna je tudi na Socialni akademiji, kjer sodeluje z možem in jo trenutno zanima predvsem medkulturni in medverski dialog.

Ko človek to prebere, se kar vpraša, kako vse to zmore. Simona pravi, da so stvari prihajale postopoma, da so se rodile iz njenih potreb in da se daje na razpolago Bogu. Prepoznala je svoj talent povezovanja ljudi, to je njen način delovanja.

Njeno povezovalnost smo začutile tudi udeleženke zajtrka. Čeprav nas je bilo preko trideset, nabranih z vseh strani dekanije in iz vseh generacij, je v pogovoru z njo takoj zavela domačnost, odprtost in pripravljenost, da tudi same delimo svoje življenje. Simona je z leti prišla do spoznanja, da nima časa za klepet o nepomembnih stvareh. V pogovorih se zato takoj dotakne globokih vprašanj in zares jo zanimajo odgovori. Ko ljudje vidijo njeno neposrednost in pristnost, jo tudi sami direktno nagovarjajo. 

Pravi, da je svoj odprt značaj dobila po očetu, ki je bil priseljenec. Ker je musliman, nje kot otroka domači duhovnik ni želel krstiti. Kljub temu so jo stari starši in mama vzgajali v katoliškem duhu in kot najstnica je začutila, da želi prejeti zakramente. Pravi, da je Bog od takrat še ni izpustil iz rok.

Kot je zapisala ena izmed udeleženk zajtrka: »Hvala vsem za iskrenost, deljenje in odpiranje svojega življenja brez olepševanja. Bogu in vsaki posebej hvala!«

Hvala pa tudi organizatorkam letošnjega zajtrka: Urbanovi zakonski skupini, skupini Blagor ženskam oz. Blaženkam :) in Ireni. Postreženo je bilo tako lepo, da je bila hrana za dušo in telo.

Tanja Jeseničnik