30 let skavtov

Drage skavtinje in dragi skavti,

koliko podvigov in verjetno mnogo padcev je za nami. Neprecenljivi zakladi bližine in odkritij. Lepota narave, toplina pogovora, norost igrivosti, odkrivanje meja in bližine človeka ter zaljubljenost v Njega, ki je temelj vsega. V imenu vseh naših faranov in duhovnikov vam, drage skavtinje in skavti (še posebej vsi volčiči na čakanju :) vsi izvidniki in vodnice, vsi klanovci in voditelji, starši naših skavtov ter vsekakor vsi bivši aktivni skavti in voditelji) izrekam iskrene čestitke ob obletnici. Danes je dan, ko praznujemo z vami. Izrekam tudi obžalovanje v imenu celotne slovenske Cerkve, da toliko krat ne znamo, ne zmoremo in nočemo biti z vami in del vas. Oprostite nam.
Obljubljam vam podporo in in vso dobrodošlico. Vas tudi v času korone objemam in z vami slovesno izrekam skavtsko obljubo.
skavt Simon
Goreči Tiger

Skavtska obljuba

Pri svoji časti obljubljam,
da si bom z Božjo pomočjo prizadeval/a
služiti Bogu in domovini,
pomagati svojemu bližnjemu in
izpolnjevati skavtske zakone.

»V danem trenutku, ko je tako težko kar koli obljubiti, skavti še vedno obljubljamo zvestobo Bogu in domovini ter pomoč sočloveku. Obljuba je nekaj, kar nosimo v srcu na vsakem koraku, tudi ko smo brez rutke in kroja. Upamo in verjamemo, da bomo še naprej s skupnimi močmi in sodelovanjem soustvarjali Slovenijo, boljši svet. Veseli smo, da lahko z dobrimi deli in služenjem družbi aktivno oblikujemo slovensko in mednarodno stvarnost.«

Hvala vam, dragi skavti, za vaše prostovoljno delo in čestitke ob 30. obletnici.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Splošni pogoji.
I Accept