»Spet jim je Jezus spregovoril: ‘Jaz sem luč sveta. Kdor hodi za menoj, ne bo hodil v temi, temveč bo imel luč življenja.’« (Jn 8, 12)

Luč miru iz Betlehema je tudi letos zagorela v nas, naših srcih, naših hišah, družinah … Plamen je prišel iz Betlehema, iz votline Jezusovega rojstva, nato naprej v Avstrijo, od koder jo skavti in predstavniki drugih organizacij odnesemo v svoje kraje, povsod po Evropi in še dlje.

Sedaj plamen že gori v mnogih domovih po vsej Sloveniji in po svetu. Skavti smo lučko ponesli tudi v malo »večje hiše«, kot so bolnišnica, šole, dom starostnikov, občine in druge ustanove, brez plamena pa nista ostala niti Uršlja gora in Rahtel. Kljub temu da je akcija krščanskega izvora, plamen sveti prav za vse, saj širi toplino in mir, za katerega si prizadevamo vsi in ga v teh časih še kako potrebujemo.

Kaj pa ti, se kaj jeziš?

Geslo letošnje poslanice je: »Človek, ne jezi se!« Poslanica pa se posveti besedam. Besedam, ki so lahko različne, tako grde kot lepe. Med vas želimo deliti zgolj dobre, lepe, pozitivne besede, ki vam bodo na obrazu narisale nasmeh ali pa vas potolažile.

Trudite se tudi vi. Naj vam bo v izziv, da vsak dan, do konca leta, pa nato do konca naslednjega, pa spet do konca še tistega … namenite lepo besedo, narišete nasmeh na obraz vsaj petim ljudem. Tudi vi se boste počutili bolje. Sploh pa je dobro, da to storite v teh časih, ko je okoli nas veliko grdih besed, veliko razdeljenosti, veliko negative. Bodite vi ta plamen, zaradi katerega bodo začele goreti lučke okoli vas. Širite prijaznost, širite lepe besede, širite ljubezen, širite Luč.

Skavti Koroške 1 smo se že vneli in upamo, da z nami zagorite tudi vi. Želimo vam praznike veselja, topline, lepih besed pa srečno v novem letu!

Več o dobrodelni akciji tukaj.

Nika Priteržnik, hihitajoča levinja