Raaaaad živim … in vesel sem, da živim! Pa ti?

V začetku pastoralnega leta (zadnjo nedeljo v septembru) se vsako leto zberemo vsi kristjani dobre volje, ki radi živimo. Spomnimo se vseh RadŽivimov, ki so se preteklo leto zgodili in se veselimo vseh, ki že nastajajo za to leto. Prav lepo so nas na to spomnile zastave za oltarjem.

Srečanje se je v tem času preobrazilo iz popoldanskega piknika v krajše druženje po maši. Namen pa je še zmeraj isti: biti skupaj in se veseliti življenja. In je lepo. Pogledati si v oči, izmenjati prijazno besedo, pustiti otroke, da si najdejo prijetno družbo, se smejati domislicam, ki nastanejo.

Vse skupaj dobi svoj pečat s sveto mašo, ko kličemo blagoslova na to naše druženje in veselo prepevamo. Postanemo ena velika družina Božjih otrok, ki se sicer srečujemo na različnih koncih mesta, v skupinah, pri maši, na verouku in tudi na katerem od RadŽivimov. Veselimo se. Radi smo skupaj. Gojimo dobrohotnost, prijaznost. Blizu smo si. Radi se imamo. In Gospod je z nami. On je ljubezen.

Letos ob koncu je bilo posebej zanimivo seznaniti se z našo novo podobo, o čemer lahko več preberemo na prenovljeni strani. Ta se je poznala tudi na maskah, majicah in še kje. Recimo na kombiju. Vsemu dogajanju v Pastoralni zvezi župnij ob bok je namreč že dolgo postavljena spletna stran pastir.si, ki nas v teh koronačasih razveseljuje in ohranja pregled nad pestrim dogajanjem na vseh koncih pastoralne zveze. Sedaj ima dodan simbol s križem, ki je obdan z odprtim krogom. Torej, smo povezani in odprti za nove ljudi, ideje, smeri. Glavna smer pa seveda ostaja Jezus Kristus. Je avtocesta do neba, bi po oratorijsko zapeli naši otroci. :)

Andreja Lenart